Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A gyerekek nyertek, felnőttek kikaptak

2012. október 29. 18:17 // Forrás: Orosz Tamás
Vasárnap két jó floorball mérkőzést láthatott az, aki kilátogatott a veszprémi stadion csarnokába. Mindkét mérkőzésen a Dunai Krokodilok csapata ellen léptek pályára a veszprémi „gyíkok”.

A felnőttek kezdték a játékot a Magyar Kupáért vívott küzdelemsorozaton belül. A Krokik „B” csapata ellen már játszottak egy mérkőzést az OB III-as bajnokságban. Akkor is és most is egy jó iramú, akció dús mérkőzést láthattunk. A hazaiak nem kezdtek valami fényesen, a védelem nem állt a helyzet magaslatán, amit a rutinosabban játszó ellenfél könyörtelenül kihasznált. A harmad vége felé azért sikerült megszerezni az első gólt, de így is 1-6-ot mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második játékrész sikerült a legjobban, a javuló védekezés mellé a támadások során is eredményesebbek voltak a gyíkok. 3-3-as harmadbeli teljesítménynek köszönhetően 4-9-re módosult az eredmény a második szünet előttre. A megszerzett lendület tovább folytatódott az utolsó harmadban. A hazaiaknak sikerült 6-9-re felzárkózniuk. Sajnos a lendület itt elfogyott. A vendégek jól bírták a hajrát és egy szép örömjátékkal fejezték be a mérkőzést, kialakítva a 6-13-as eredményt. A Lizards Floorball Team ezzel búcsúzott a Magyar Kupa sorozattól.

Floorball Magyar Kupa:
Lizards FT–Dunai Krokodilok „B” 6-13 (1-6, 3-3, 2-4)
Veszprém: Kovács Tamás, Kiss Zoltán (0+1), Vonderviszt Fülöp (2+1), Kovács Laci, Brotscholl Zoli (0+1), Tótik Sanyi, Kiss Szilveszter, Kuti Balázs (1+0), Knór Gábor (0+1), Kolossváry Dávid, Berki-Müller Ákos (1+0), Bócsa Marcell (1+0), Horváth Erik, Hajas Nándor (1+0).


Bemelegítés után a 14 év alatti korosztály csapott össze a pályán. A gyíkok eddig a tabella első három helyezettje ellen nem szerepeltek jól, most a tavalyi bajnokkal szemben szerették volna megmutatni, mit is tudnak. A Krokodilok előző évi csapata nagyon sokat változott, egy erős generáció „kinőtte” ezt a korosztályt, most a kisebbeken a sor, hogy az elődök nyomdokaiba lépjenek. Ennek megfelelően végig szorosan alakult a mérkőzés.

Már az első harmadban lehetett látni, hogy a Lizards csapata uralja inkább a pályát, sokkal többet volt náluk a labda, de nem ment a befejezés. A helyzetek rendre kimaradtak, a lefordulásokból viszont kétszer is eredményes tudott lenni az ellenfél. Az első sor az első gólra még tudott válaszolni egy szép támadás végén, de a vendégek második találatára a válasz csak a második harmadban sikerült.

Sajnos a középső játékrészben több eseményt nem kellett a jegyzőkönyvbe lejegyezni. Az utolsó tizenöt percet aztán jobban megpörgette mindkét együttes. A Gyíkok első sora összeszedte magát és rendre megszerezte a vezetést, de 4-4-ig erre mindig volt válasza a Krokiknak. Alig több mint két perc volt hátra a játékidőből, mikor Orosz Luca egy szinte lehetetlen helyzetből, váratlanul, nagyon pontosan juttatta a labdát a kapuba. A végjátékban aztán okosan eldugták a labdát a hazaiak, a nem nagy elánnal támadó Krokodilok elől, így esélyt sem adtak már a kiegyenlítésre.

– Nagyon kellett már ez a győzelem a gyerekek önbizalmának, jó volt látni újra azt a tüzet, amit annyira hiányoltam ebben a szezonban. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágó is hasonlóan szoros lesz a szezon második felében – nyilatkozta Orosz Tamás.

U14-es fiú magyar bajnokság:
Lizards FT–Dunai Krokodilok 5-4 (1-2, 1-0, 3-2)
Veszprém: Tótik Simon, Kovács Áron, Kasza Balázs (1+0), Réti Péter (1+1), Orosz Luca (2+0), Kiss Máté (1+2), Réti Anna, Trombitás Anna, Kiss Csongor, Horváth László, Bódis Máté, Kiss Csenge, Pintér Márton, Bögi Levente (0+1), Balogh Roland.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.