Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi taekwondos lányok éremgyűjtése

2012. október 29. 18:25 // Forrás: Sisak Zsófia
A Mucsy, Sisak, Bécsi, Kosztyu összetételű veszprémi női csapat magyar bajnoki címet szerzett küzdelemben és erőtörésben is.

Október harmadik hétvégéjén rendezték a III. nemzetközi Eagles Cup egyéni- és csapatversenyt. A magyarok mellett osztrák, ukrán és román sportolók indultak az érmekért.

Egyéni küzdelem versenyszámban Mucsy Petra –63 kg-ban magabiztosan nyerte versenyét. Bécsi Nikolett –52 kg-os súlycsoportban és Sisak Zsófia –58 kg-ban szoros versenyben maradtak le a dobogó legfelső fokáról.

Egyéni erőtörésben mindegyik veszprémi hölgy (Mucsy, Sisak, Bécsi, Kosztyu) bejutott a legjobbak közé, végül több fordulós mérkőzés után Mucsy Petra szerzett ezüstöt, Kosztyu Veronika pedig bronzérmet.

Az egyéni formagyakorlatok versenyében Sisak a III. danosok között, Bécsi pedig az I. danosoknál szerzett bronzot. Az ifjúsági Klement Nikolett (Padányi, edzője Vajky László) kategóriájában harmadik helyezést szerzett. A serdülők között, két litéri taekwondos (edzőjük Matán Zsolt) állhatott dobogóra; Kucserka Szabolcs ezüstöt, míg Czuppon Ákos bronzot gyűjtött be.


Sisak Zsófia, Bécsi Nikolett, Kosztyu Veronika és Mucsy Petra

A csapat versenyszámokban a veszprémi női gárda (Mucsy, Sisak, Bécsi és Kosztyu, edzőjük Somlai János, Sebestyén Pál és Vajky László) fantasztikusan szerepelt. Emberhátrányuk ellenére magabiztos, taktikus versenyzéssel magyar bajnoki címet szereztek küzdelemben és erőtörésben is. Az ifiknél a herendi Birtalan Balázs Bea a Sasok csapatát kiegészítve küzdelem versenyszámban ezüstérmet vihetett haza.

Az eredmények nagyságát emeli, hogy az itt szerzett érmek nagymértékben befolyásolják a 2013-as válogatott keretbe való bejutást.

A veszprémi versenyzők között vannak, akik az elmúlt évek Európa-bajnokságain is érmet szereztek. A világversenyeken való részvételre komoly hatással van a klubok rossz anyagi helyzete.

A sportolók és edzőik bíznak abban, hogy az önkormányzat és további sportszerető támogatók bevonásával jövőre is képesek lesznek eljutni az Eb-re és a spanyolországi világbajnokságra, ahol hosszú évek hagyományát követve tovább öregbíthetik városunk hírnevét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.