Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biciklis verseny Veszprémben

2012. november 12. 15:32 // Forrás: Veszprémi Kerékpáros Egyesület
Az október közepe óta tartó SuperCross sorozat harmadik futamát, a LOcarGO Veszprém Crosst a Barátság parkban és környékén rendezi a Veszprémi Kerékpáros Egyesület.

A veszprémi bringás élet felpezsdülését jelzi, hogy idén már harmadik alkalommal ad otthont kerékpár versenynek a város. Ezúttal egy kevésbé ismert, de annál látványosabb őszi-téli sportág, a cyclocross, más néven terepkerékpár versenyen vehetünk részt november 18-án.

Az egyre növekvő népszerűségű kerékpáros szakág nemcsak versenyzőként, de nézőként is izgalmas. A viszonylag rövid, mintegy 2 kilométer hosszúságú pálya szinte egy helyről belátható. Az egyetlen hazai cyclocross versenysorozat, a SuperCross hét állomásán 11 kategóriában, kerékpár megkötés nélkül mérhetik össze erejüket és ügyességüket a versenyzők.

A versenynek a Barátság park és környéke ad otthont, ahol az akadályok és technikás kanyarkombinációk miatt látványos, a viszonylag sík és füves terület miatt pedig biztonságos futamot lehet rendezni. A 11 kategória három futamban, 11 órakor, 11:45-kor és 13 órakor rajtol.

A versenyzőknek körönként 3 akadályt kell abszolválni, ezek a dupla palánk, a homokágy és a mesterséges lépcső. A versenyen több olimpiai kvótagyűjtő, nemzetközi szinten is ismert és elismert bringás vesz részt a mountain bike és országúti szakágakból egyaránt.

A férfi elit kategóriában az többszörös mountain bike magyar bajnok Buruczki Szilárd párharca várható az országúti menő Fejes Gáborral, akik árnyékában mindig ott van Búr Zsolt is. A női elit futam legfőbb esélyese a szintén magyar bajnoki címekkel büszkélkedő Dósa Eszter, de számolni kell Módos Gabriellával és Németh Nórával is. A napokban nevezett a versenyre Benkó Barbara, aki első női mountain bike olimpikonként képviselte hazánkat Londonban.

"A kerékpározás szeretete és az elmúlt 10 év versenyzése vezérelt, amikor kitaláltam ezt a versenyt. Szerencsére a SuperCross sorozat szervezői is szívesen fogadták a veszprémi futam ötletét. Jó választásnak találom a Barátság parkot és környékét, mivel adottságai kielégítőek egy ilyen verseny számára és nézői szempontból is remek, mivel szinte a város közepén van. A város részéről pozitív fogadtatást kapott versenyünk, ennek egyik jelképe Porga Gyula polgármester úr fővédnöksége is. A sorozat növekvő népszerűsége és a versenyzők erősödése garancia a látványos versenyre. A hideg időre készülve mindenkit vendégül látunk egy pohár forralt borra vagy teára. A verseny névadó szponzora a helyi szállítmányozó és logisztikai cég, a LOCARGO Kft., aki mellett még értékes nyeremények várnak a versenyzőkre a kertigépeket gyártó MTD Hungária Kft., az eplényi Síaréna-Bringaréna, a Greenzone Keszthely kerékpárbolt, a Salice napszemüveget forgalmazó Velossimo Kft. és a High5 táplálékkiegészítő jóvoltából." - nyilatkozta Tóth András a verseny főszervezője.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.