Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kilenc birkózónk az ob-döntőben!

2012. november 12. 20:10 // Forrás: Janku Ferenc
Az elmúlt két hétben remek eredményeket értek el a veszprémi CENTRUM SE birkózói, akik közül kilencen szerepelhetnek az országos döntőben.

Két héttel ezelőtt a négy-nyolcéves gyerek korosztály látogatott Tatabányára, ahol nemzetközi szabadfogású versenyen Nagy Gergő arany-, Ihász Dávid ezüst-, valamint Illikmann Erik, Rózsahegyi Rupert, Varga Márton és Mészáros Gyula bronzérmet szerzett.

A diák és serdülő korosztály ezen a hétvégén a Dorog melletti Nagysápon megrendezett kötöttfogású nyugat-magyarországi területi bajnokságon mérettetett meg. A nyolc megyéből érkező százharminc versenyző számára az országos bajnokság döntőjébe való feljutás volt a tét.

Az ob-döntő főpróbájának tekintett versenyen remekül szerepeltek a veszprémi birkózók, pedig kimondottan erős mezőny jött össze a szombati viadalra. A tavalyi bajnok Dorog csapata mellett a nagy múlttal rendelkező tatabányai, győri, szombathelyi, kaposvári és pécsi birkózó műhelyek versenyzői is jelen voltak.

A végig taktikusan küzdő és az edzői utasításokat maximálisan betartó veszprémiek kiváló teljesítményükkel sorra lepték meg ellenfeleiket, amelynek eredményeként a teljes csapat kivívta az országis finálén való szereplést.

Eredmények
Első helyezett: Minyó Bence, Krebsz Martin, Balta Milán, Horváth Benjamin, Krebsz Boldizsár.
Második helyezett: Hungler Félix.
Harmadik helyezett: Nagy Gergő és Schvarcinger Zsolt.

A csapatból Minyó Bence lehengerlő egyéni teljesítményét, és Nagy Gergő magabiztos versenyzését kell kiemelni. Gergő eggyel idősebb korosztállyal indult, így eredménye különösen értékes.

Csapatversenyben a bajnok Dorog és Tatabánya mögött összesítésben a harmadik helyen végeztek a centrumosok. Túri Péter és Janku Ferenc edzők annak ellenére is bizakodva tekintenek a jövőbe, hogy az idei volt az első kötöttfogású szezonjuk, sőt, további meglepetéseket tartogatnak ellenfeleiknek.


A CENTRUM Sport Egyesület birkózói a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában várják a küzdősportok iránt nyitott fiúkat és lányokat. Bővebb információ: www.centrumse.hu.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.