Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Michelisz világbajnok

2012. november 18. 12:58 // Forrás: MTI, Zengő Motorsport
Noha mindkét futamban kiesett a túraautó-világbajnoki sorozat makaói zárásán Michelisz Norbert, így is megnyerte a privát versenyzők pontversenyét.

A sorozat honlapja szerint a magyar pilóta mindkétszer versenybaleset miatt volt kénytelen feladni a további küzdelmet, de előnyét ennek ellenére megőrizte a nem gyári autóval versenyzők listáján a spanyol Pepe Oriolával szemben.

Az összetett világbajnoki címet Robert Huff szerezte meg 413 ponttal, Michelisz 155 pontjával hatodik lett.

"Így is lehet nyerni, csak nem olyan szép. Az első futamban, pár kanyar után "befagyott" a mezőny, megnyomódtak, törtek páran, köztük a mi narancs BMW-énk is, de miután senki nem tudott pontot szerezni a küzdő felek közül, igazságosnak mondhatjuk a gabalyodást. Az is csoda, hogy feloldódott egyáltalán a tumuluts. A második futamban egy fantasztikus rajttal még az élen is tudtunk autózni, bár a jóval erősebb Chevik ellen nem volt igazi esély. Olyan kevés kellett volna, hogy akár dobogóval zárjunk, de Pepe Oriola elvette az esélyt, megforgatta Norbit, de maga is a falban végezte, ott és abban a pillanatban megszületett a privát bajnoki címünk!" - olvasható a Zengő Motorsport honlapján.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.