Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémbe érkezik a tájfutó elit

2012. december 13. 19:21
A Veszprémi Tájfutó Club és a Postás SE közösen elnyerte a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség pályázatán a 2013. évi nemzetközi Hungária kupa rendezési jogát.

A Hungária kupa a legnagyobb magyar tájfutó verseny, közel fél évszázados múltra tekint vissza. Az első Hungária kupát 1967-ben rendezték Farkasgyepűn és azóta többször is visszatért Veszprém megyébe különböző helyszínekkel (1976 - Veszprém, 1981 - Pápa, 1999 és 2003 - Sümeg). Érdekesség, hogy az 1976-os veszprémi verseny volt minden idők legnépesebb eseménye 2.200 indulóval.

A versenyre 2013. augusztus 16-20. között kerül sor Veszprém központtal. A versenyközpont helyszíne a jutaspusztai katonai bázis, ahol egy olimpiai falu típusú versenyközpontot kívánunk kialakítani teljes infrastruktúrával (többféle szálláslehetőség, étkezés, színpad stb.) Itt kerülne sor esténként a napi eredményhirdetésekre, amelyeket kulturális programok színesítenek.

A versenyek közül az első két nap helyszíne Bakonybél, a Bakony Hotel udvara; a harmadik napé Veszprém belvárosa és az állatkert környéke; az utolsó két nap a Veszprémtől északra elterülő katonai lőtér. Ezzel a programmal változatos és színvonalas terepeket tudunk kínálni a mezőny számára.

A tájfutó családok számára a Hungária kupa nem csak egy verseny, hanem egyben nyaralás is, a napi futamok után délutánonként megismerkednek a környék látnivalóival, amihez a rendezőség segítséget is nyújt részükre. A veszprémi verseny esetében különleges vonzerővel bír a Balaton közelsége a résztvevők számára, annál is inkább, mivel Balatonfűzfő Önkormányzata felajánlásából a verseny résztvevői térítésmentesen látogathatják a helyi Fövenyfürdőt. Aki pedig még délután is kedvenc sportjának kíván hódolni, azok részére különféle kísérő rendezvényeket (túraverseny, mobilos tájfutás, mikrosprint, tájkerékpár, éjszakai sprintverseny, Trail-O) szervezünk.

A verseny fővédnöke dr. Navracsics Tibor Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter; védnökei pedig a házigazda települések polgármesterei: Porga Gyula (Veszprém), Baky György (Bakonybél), Marton Béla (Balatonfűzfő).

A versenyen 1000-1200 fő részvétele várható 15-20 országból. Az első nevezések már megérkeztek, és nagyobb csoportok jelezték részvételi szándékukat külföldről (Svédország, Nagy-Britannia) is.
További információk elérhetők a verseny honlapján: www.hungariacup2013.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.