Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tragédia és kézilabda

2012. december 26. 10:52
Az esztendő végéhez közeledve összeállítottuk 2012 tíz legolvasottabb sportcikkének listáját. Fazekas Nándor blogja és a Bajnokok Ligája meccsek tudósítása olvasóink kedvence.

10. „Nagy Lacival nagyobbat álmodhatunk”

A magyar férfi kézilabda-válogatott – a visszatérő Nagy Lászlóval a soraiban – júniusban Norvégia ellen kiharcolta a vb-szereplést, s gőzerőivel készült a londoni olimpiára. Tízes listánk utolsó helyére Fazekas Nándor aktuális írása került.

9. „Meg kell mutatni, hogy fel tudunk állni”

Újabb blog Nánditól. Február közepén a Kielce elleni hazai BL-fiaskó után a Csehovszki Medvegyi elleni idegenbeli találkozó várt az MKB Veszprémre.

8. „Beleadunk apait, anyait”

A tavasz egyik legfontosabb ütközetére készült a veszprémi férfi kézilabdacsapat. A vírusos betegséggel küszködő Fazekas Nándor internetes naplójában számolt be a León elleni BL-nyolcaddöntő tapasztalatiról és arról is írt, hogy min kell változtatni a közelgő hazai visszavágón.

7. Elhunyt Strenner Judit

Listánk egyetlen nem kézilabda témájú cikke egy felfoghatatlan tragédia híréről szólt. December elején elhunyt Strenner Judit, egykori veszprémi atléta és sportújságíró. Nem túlzás, a 24 éves lány halálának híre az egész várost megdöbbentette.

6. Új szponzorok, új vezetőedző, új játékosok

A május 1-jén megjelent cikkünkben a megye legnépszerűbb csapatánál várható változásokról írtunk. Mint utóbb kiderült, nem lőttünk bakot akkor, amikor Carlos Ortega, Nagy László, Chema Rodriguez vagy éppen Marco Oneto érkezését vetítettük előre.

5. Keserű búcsú a BL-től

Élőben közvetítettük a fájó emlékű MKB Veszprém KC–Reale Ademar León BL-nyolcaddöntőt. Még csak március 25-ét írtunk, a Mocsai-csapat nemzetközi szereplése azonban már ekkor véget ért.

4. „Most kell még egy lapáttal rátennünk”

Épphogy csak lecsúszott a képzeletbeli dobogótól Nándi újvidéki blogja. A szerbiai Európa-bajnokságon az olimpiai-, világ és Európa-bajnok franciák legyőzése után az egész ország kézilabdalázban égett. A gallok elleni felejthetetlen diadal hőse a torna közepén a vehir.hu olvasóinak tájékoztatására is szakított időt.

3. Vereség drámai csatában

A BL-csoportkörben sajnos a lengyel Kielce is győztesen távozott a Veszprém Arénából. Élő közvetítésünket, a meccs utáni nyilatkozatokat és képgalériánkat tartalmazó írásunk az esztendő harmadik leglátogatottabb cikke volt.

2. A végén csattant a bakonyi ostor

A második helyre szintén egy BL-találkozó, nevezetesen az Atlético Madrid elleni drámai győzelem került. Február végén a csoportkör utolsó, hazai találkozóján a magyar bajnok ötgólos hátrányból állt fel spanyol riválisa ellen. Máig emlékezetes Uros Vilovski dudaszó pillanatában szerzett gólja, amellyel az MKB csoport másodikként jutott a legjobb tizenhat közé a sorozatban.

1. Segíteni akarnak az MKB Veszprémen

A legtöbb kattintás is a megyeszékhely kirakatcsapatához fűződik 2012-ben. Igaz, február utolsó napján nem gólokról vagy kihagyott hétméteresekről, hanem eseti bizottság felállításáról és pénzügyi átvilágításról írtunk.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.