Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Floorball: a fővárosban nyertek az U14-esek

2013. január 29. 19:21 // Forrás: Orosz Tamás
Izgalmaktól mentes, jó mérkőzést játszott egymással az idényben először a fővárosi Phoenix és a veszprémi Lizards csapata.

Érdekes módon tavaly januárban ugyanezt az eredményt mutatta az eredményjelző a két csapat mérkőzésének a végén, de akkor a budapesti gárda győzött.

Az első harmad inkább a puhatolózásról szólt, mivel már régen találkoztak a felek és mindkét oldalon sok változás volt. Ennek ugyan ellentmond, hogy bő másfél perccel a kezdés után már 1-1 volt az állás. Ezek után viszont majd tíz percet kellett várni a „gyíkok” újabb góljára, amit egy nagyon szép háromszögelés végén értek el.

A második harmadban tovább tudta növelni az előnyt a vendégcsapat, a szerzett három gólból kettő a fiatal Fertig Dávid érdeme. Az első gól előtt ő szerezte meg a labdát a Phoenix térfelén, amit középre adott az üresen álló csapattársának, majd egy egyéni akció végén már ő juttatta a kapuba a labdát. A két gól között még szerzett egy gólt a hazai csapat Zalka Lenke révén. A játékrész lefújása előtt egy másodperccel lőtte a Lizards az ötödik gólját, így megnyugtató háromgólos előnnyel várhatták az utolsó felvonást.

Az utolsó harmadban nem szerették volna a veszprémiek kiadni a vezetést a kezükből. A szünet előtti lendületet megtartva hat perc alatt három góllal növelték az előnyüket, amit a mérkőzés végéig már csak meg kellett tartaniuk. Ugyan a hazai gárda még szerzett egy gólt a 14. perc derekán, de a Lizards FT győzelme így sem forgott veszélyben.

U14-es floorball magyar bajnokság
Phoenix FSE–Lizards FT 3-8 (1-2, 1-3, 1-3)

– Nagyon jó, egyenletes teljesítményt tudott mutatni a Lizards csapata, a két sor teljesítménye egyre közelebb kerül egymáshoz, kapusuk pedig egy igazán jó teljesítménnyel vette ki részét a sikerből. A következő vasárnap megrendezésre kerülő visszavágót azért nem lehet hátradőlve várni, biztos vagyok benne, hogy a Phoenix is mindent meg fog tenni azért, hogy revánsot vegyen a vereségért – nyilatkozta Orosz Tamás, a felnőtt együttes játékosa.

Február 7-én (vasárnap) rendezik meg az U11-es bajnokság fordulóját az egyetemi munkacsarnokban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.