Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bronzérmet nyert, sztárokkal találkozott

2013. január 31. 18:29
A veszprémi tenisz-tehetség, Kalocsai Péter három évvel idősebbek között szerzett bronzérmet a fővárosi tornán.

Január 26-27-én rendezték meg Budapesten a Minorex-kupa országos teniszversenyt. A kilencéves Kalocsai Péter – akit tavaly korosztályában az év teniszezőjének választottak Magyarországon – most a tizenkét évesek között mérette meg magát.

A viadalon – amelyen 32 ifjú játékos indult – Péter az első körben könnyedén győzte le ellenfelét, majd a nyolcad- és negyeddöntőben is meggyőző játékkal lépett tovább a nála az országos ranglistán tizenkettő és tizenöt hellyel előrébb rangsorolt vetélytársakkal szemben.


Kalocsai (a képen jobbra) Mark Philippoussissal és Janko Tipsareviccsel

A döntőbe jutásért a sorsolás szeszélye folytán az első helyen kiemeltet kapta, akitől két és félórás mérkőzésen – szett és meccs tie-break után – a lehető legkisebb különbséggel (10-8) kapott ki. Így az eredményhirdetéskor bronzérmet vehetett át.

A veszprémi fiú egy másik élménnyel is gazdagabb lett: a tavalyi eredményei alapján ugyanis meghívták a decemberi Tennis Classics gálára labdaszedőnek, melyen olyan ismert játékosok szerepeltek, mint Janko Tipsarevic, Gilles Simon, Mark Philippoussis, Mansour Bahrami és Carlos Moya.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.