Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Floorball: vereség tét nélkül

2013. február 11. 10:25 // Forrás: Orosz Tamás
Az U14-es floorball-bajnokságban két olyan csapat találkozott, amely már kivívta a felsőházi szereplést. A veszprémiek felforgatott összeállításban kaptak ki.

Az alapszakasznak ebben a szakaszában nem volt tétje a mérkőzésnek, hiszen mindkét résztvevő csapat biztosította már a helyét a felsőházban. Ennek megfelelően a hazaiak edzői kihasználták az alkalmat és kicsit megvariálták a sorokat. Ezzel nagy kihívás elé állították a gyerekeket, de ezt is gyakorolni kell és egy félig éles helyzet erre a legalkalmasabb.

A vendégek nem dőltek hátra a tét nélküli mérkőzésen, az már az elején látszott, hogy győzelemmel szeretnének hazatérni Veszprémből. A „gyíkok” néha keresgélték a társakat, de csak az élesebb helyzetekben lehetett észrevenni, hogy néha másra számítottak a másiktól, mint amit kaptak. Az első játékrészben gyorsan elhúzott az SzPK két góllal, amire egy válasz érkezett a Lizards részéről.

A második harmad kezdetekor már látszott a hazaiak kispadján, hogy újabb változást terveznek, mert az első 15 percben még gólt szerző Kovács Áron most kapusszerelésben várta, hogy pályára lépjen, de erre a harmad 11. percéig kellett még várnia. Az SzPK közben tovább növelte az előnyét Jenei Ádám révén. A gyíkok második gólja egy szabadütésből született, egy összeszokott páros előadásában. Kasza Balázs pöccintette a labdát Orosz Luca elé, aki majd félpályáról vágta azt a kapuba.

A kapuscsere után nagyon gyorsan felavatták a vendégek az új kapuőrt. Nem volt ideje bemelegedni az alatt a tíz másodperc alatt, amely a beállítása és a gól között telt el. Ezek után aztán már jól tette a dolgát, így a harmadban nem született több gól.

Az utolsó harmadban nagyon bekezdtek a vendégek, nem szerették volna, hogy a megszerzett háromgólos előny elolvadjon. Kővári Lászlónak harminchat másodpercre volt szüksége a gólszerzésre, amelyet aztán kilenc perccel később még egyszer megismételt. Ezzel be is állította a végeredményt.

U14-es floorball-bajnokság, alapszakasz:
Lizards Floorball Team–Szőnyi Palánkdöngetők Köre 2-7 (1-2, 1-3, 0-2)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.