Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyévesek az Angyalkák

2013. március 7. 17:48
Februárban ünnepelte első születésnapját a veszprémi Angel Cheerleaders Team, amely műsorával már több helyen is bemutatkozott az országban.

A csapat alapítója, edzője és koreográfusa a Győri Balettiskolát és Táncművészeti Főiskolát végzett Molnár Panni táncművész, diplomás táncpedagógus és koreográfus.

– Ennek a műfajnak külföldön már több évtizedre visszamenő hagyományai vannak, s arra gondoltam, hogy ha már a mi egyetemünknek is van kiemelkedő eredményeket elérő kosár- és röplabdacsapata, akkor miért ne lenne szurkolói tánccsapata is, akik a szünetekben és az időkérésekben szórakoztatják a közönséget – idézte fel az ötlet megszületését Molnár Panni.

Hozzátette: a lányokat egy évvel ezelőtt több szakmabeli társa segítségével választották ki közel ötven jelentkezőből. Elsősorban a tánctudást és a koordinációs készségeket vették figyelembe, de máig fontos szempont, hogy a lányok szépek és mosolygósak is legyenek. A csapat mostanra kissé átrendeződött, vannak régi és új tagok is.

Megalakulásuk óta az egyetemi csapatok meccsein kívül az egyre népszerűbb veszprémi futsalcsapat mérkőzésein is rendszeresen táncolnak, de számos helyen találkozhatnak még a csinos lányokkal az érdeklődők.

Az Angyalkák táncoltak az Pannon Egyetem által rendezett keszthelyi Balaton Regattán, az országos atlétikai döntőn, és nyári rendezvényeken a Balaton partján, illetve a nemrég rendezett városi sportévnyitón a Veszprém Arénában. Kiemelkedő fellépések közé sorolható a tavaly tavasszal az arénában rendezett futsal Magyar Kupa négyes döntő és a balatonfüredi Mini Morris világtalálkozó, ahol hétezer résztvevő előtt mutathatták meg nem mindennapi produkciójukat.

A rengeteg veszprémi fellépés mellett más városból is érkeznek felkérések, tükrözve ezzel a csapat színvonalas munkáját. Március elején Győrben rendezik a futsal Magyar Kupa négyes döntőt, mely esemény hivatalos pompomcsapata a veszprémi Angel Cheerleaders lesz. Komoly feladat vár a bakonyi hölgyekre, hiszen két napon keresztül reggeltől estig kell folyamatosan szórakoztatniuk a közönséget az időkérésekben és a szünetekben.

– Keményen edzünk, hogy a nézők hétről hétre újabb és újabb koreográfiákat láthassanak. Az átlagos időszakban heti két edzést tartok a lányoknak, de egy ilyen kiemelkedő fellépés előtt ez elérheti a négy edzést is. Ez elég megterhelő, kitartást és jó állóképességet követel a táncosaimtól. Nem könnyű a feladat a lányok számára, hiszen számukra természetesen az iskola az első, így akadnak néha bökkenők, de aki tényleg szívvel lélekkel csinálja, annak nem lehet akadály megoldani a sokszor fárasztó hétvégi edzéseket sem – húzta alá a csapat edzője.

Panni a pompomcsapat mellett számos kis diákot tanít még táncolni a Zirci Általános Iskolában, és akárcsak a „nagyoknál”, a gyerekeknél is arra törekszik, hogy mindenkiből kihozza a maximumot.

A csapat repertoárja nem csak különböző stílusú táncokból áll, idén készítettek egy közös produkciót, amelyben a táncon kívül az éneklés is megjelenik. Illés Regina írt a csapatnak egy számot, amelyet a közönség nagy sikerrel fogadott. Regina 2010-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a zenéléssel, énekléssel, rappeléssel, és már több videót is készített a csapatunkról, amik nagy népszerűségnek örvendenek.

Az Angyalkák nyáron sem pihenek, a fellépések mellett lesz edzőtáboruk Csopakon, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Délelőtt tartják az edzéseket, délután strandolás, este pedig a jól megérdemelt buli várja őket.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.