Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötgólos hátrányban

2013. március 20. 22:05 // Forrás: Orosz Tamás
A vendég komáromiak 7-2-re legyőzték a Lizards FT U14-es floorballcsapatát a bajnoki elődöntő első meccsén.

Március 19-én Veszprémben rendezték meg az elődöntő első mérkőzése a két nagy rivális, a komáromi SzPK és a veszprémi Lizards csapatai között.

A hazaiak számára nagyon rosszul indult a mérkőzés. Az első gólt 27 másodperccel a kezdés után szerezte a vendégcsapat. Félpályáról, egy gyenge lövés beesett a kapuba. A továbbiakban is nagyon gyengén ment a játék a „gyíkoknak”. Még három perc sem telt el, mikor már 0-2-t mutatott az eredményjelző. Mintha elfelejtették volna, hogy mit tudnak. A támadások építése nem működött, a védekezésben pedig becsúsztak olyan hibák, amiket már nem lenne szabad véteni. A veszprémiek azért kezdték rendezgetni soraikat, többet passzolgattak és tartották a labdát, de veszélyes támadást nem sikerült építeniük. Az első harmad 11. perce megint hozott egy áramszünetet. Tíz másodperc alatt szerzett a komáromi gárda két gólt. A találatok között a különbség annyi volt, hogy közben kapust cserélt a Lizards csapata. Így az új hálóőrt is gyorsan felavatták, bár a mérkőzés további részében nagyon jól teljesített.

archív fotó

A szünetben aztán sikerült jobban rendet rakni a fejekben a hazaiak oldalán. A második játékrész első percében több helyzetet alakítottak ki, mint az elsőben összesen. A harmad során azt láthatta a nézőközönség, hogy a vendéglátók építik a támadásokat, veszélyeztetik a kaput, de egyszerűen semmi nem megy be nekik. Az SzPk csapata nagyon jól védekezett, az utolsó pillanatokban mindig odaértek a védők, illetve a korosztály szerintem legjobb kapusa fogta a lövéseket. A védekezésből aztán gyors kontrákkal próbálkoztak, amikkel szemben már hatékonyabban védekeztek a mieink, de aztán a 11. perc elején csak becsúszott egy hiba és ötgólosra növelte előnyét a Komárom.

Az utolsó játékrész az előző képét mutatta. A 2. perc elején aztán egy szabadütésnél, egy begyakorolt figura eredményeként újabb gólt szerzett a vendégcsapat. A hatgólos előny birtokában már nyugodtan cserélt kapust az SzPK. A 10. percben aztán a mérkőzés során harmadik gólját is megszerezte Kővári László, ezzel 0-7-re növelt csapata előnyét.

Kicsit későn, de végre megtörte a sikertelen próbálkozások sorát Horváth László, aki a négy és fél perccel a lefújás előtt szerezte a Lizards első gólját. A hajrában aztán még Orosz Luca egy középtávoli lövéssel javított az eredményen.

Az SzPK megnyugtató ötgólos előny birtokában várja a veszprémi gárdát a szombati visszavágóra. Ha tudják azt a játékot játszani, amit itt mutattak és a gyíkok nem tudnak valami merőben újat kitalálni, akkor az Magyar Kupa-döntő mindhárom mérkőzésén hazai csapatnak szurkolhat Komárom városa.

U14-es floorball magyar bajnokság, elődöntő első mérkőzés:
Lizards FT–SzPK 2-7 (0-4, 0-1, 2-2)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.