Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veretlen floorball-hétvége

2013. március 26. 18:12 // Forrás: Orosz Tamás
Az U14-es csapat szombaton a bajnoki elődöntő visszavágóján lépett pályára. Vasárnap pedig Veszprém rendezte az ob-III. alsóházi rájátszásának 2. játéknapját.

Floorball ob-III alsóházi rájátszás, 2. játéknap:

Az első játéknapon nyújtott teljesítmény alapján az a célja a Lizards csapatának, hogy megnyerje az alsóházi rájátszást.

Lizards–Corvinus
Három sorral tudott felállni a hazai pályán játszó veszprémi csapat, így az volt a cél, hogy sok cserével pörgős játékot mutassanak be. Az első harmad gólnélküli döntetlenje után a másodikban sikerült két buta gólt kapni. Annyira akart támadni a csapat, hogy a védekezésben sokszor sikerült emberelőnyt kialakítania a labdát szerző Corvinusnak. Nagyon görcsösen játszott mindenki a Lizardsból. Még a rutinosabb játékosok is sokszor veszítették el a labdát, nem sikerült egy tiszta gólhelyzetet kialakítani. Tótik Sándor kapusnak sokat köszönhettek, sok góltól mentette meg a „gyíkokat”. A harmad hajrájában aztán végre összejött a két edző összjátékából a várva várt gól. Az utolsó játékrész sem mutatott jobb képet. A második hazai gólt egy kapu előtti nagy kavarodásból sikerült valahogy bekotorni. A mérkőzés végét szerette volna még egy kicsit megpörgetni a Lizards, de két buta szabálytalanságnak köszönhetően az utolsó két percet emberhátrányban töltötték, abból ez utolsó percet kettős hátrányban. Így már az is dicséretes, hogy nem tudott újabb gólt szerezni a Corvinus.

Egy győzelmet és egy döntetlent értek el itthon

Lizards–Siketek
Ezen a mérkőzésen már jobb volt a helyzetek kihasználása a Lizards részéről, de a siketek csapatából a 14-es számmal játszó játékost nem sikerült semlegesíteni. Szinte az összes gólt ő szerezte. Még mindig nagyon elől maradt a támadó sor, nem zártak vissza, a hátvédek is többször hibáztak a labda felhozatala során, szinte gólpasszt adva az ellenfélnek. Ezen mindenképp javítani kell a jövőben, mert a kapkodós játék majdnem megbosszulta magát. 9-5-ös előnyt sikerült a harmadik harmadban úgy leépíteni, hogy 9-10-re már az ellenfél vezetett a játékrész derekán. Egy időkérés kicsit rendet tett a fejekben és a végén egy simának tűnő győzelmet könyvelhetett el a hazai csapat, bár nem lehet azt mondani, hogy ezt a sikert szép játékkal érték el.

Eredmények:
Lizards – Corvinus 2-2
Rudas B–Neumann Szada 5-1
Lizards–Siketek SC 13-10
Rudas B–Corvinus 6-7
Siketek SC–Neumann Szada 15-2


U14-es floorball bajnoki elődöntő, visszavágó

A keddi ötgólos hátrány tudatában, de a tisztes helytállás szándékával utazott a csapat szombaton reggel Komáromba. A veszprémiek meg voltak győződve, hogy ha azt a játékot nyújtják, amelyet az első mérkőzés végén produkáltunk, akkor tudnak győzni. Ennek megfelelően is indult a játék. Már az első harmadban a gyíkok birtokában volt többet a labda, sok helyzetet sikerült kialakítani, de a gól még váratott magára. Jó volt látni, hogy a csapat tanult a hibájából és nem engedte kibontakozni a kontrákat, amivel gyakorlatilag kedden megnyerte az SzPK a mérkőzést.

A bronzért küzdhetnek tovább

A második játékrészben aztán megvillantotta oroszlánkörmét a hazai gárda. Egy ellentámadásból a 3. percben megszerezték a vezetést, majd a 7. minutumban tovább növelték góljaik számát. Szerencsére nem tört meg a „gyíkok” lendülete, tovább játszották a nyugodt, sokpasszos játékukat. A 13. percig kellett várni, hogy gól is szülessen a kialakított helyzetekből. Kiss Máté szép passzát Orosz Luca úgy kapta, hogy azt már nem lehetett kihagyni. A játékrész hajrájában aztán Luca újra megvillantotta híres lövő tudását. 20 másodperccel a szünet előtt szélről könyörtelenül a rövid felső sarokba vágta a labdát.

A harmadik harmad elejéről Réti Péter megmozdulása marad nagyon emlékezetes. Hátvéd pozícióból villámgyorsan száguldott végig a labdával a pályán, majd Mátétól kapta vissza a labdát egy kényszerítőből, amit a kapuba juttatott. A hetedik perc elején aztán Máté is megszerezte a maga gólját egy szerzett labdából. Nagy volt a hajtás a mérkőzés végéig, de több gól már nem született egyik oldalon sem.

Mindkét csapat hazai pályán szenvedett vereséget, de a jobb gólarányuknak köszönhetően az SzPK csapata játszhatja az U14-es bajnokság döntőjét a második mérkőzésen fordítani tudó Debrecen csapata ellen. Mi pedig a CH csapata ellen játszunk majd a bronzéremért. A gyíkok szebb játékot mutattak, viszont a komáromiak végül eredményesebbek voltak összesítésben.

Eredmény:
Szőnyi Palánkdöngetők Köre–Lizards Floorball Team 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.