Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Versenyről versenyre

2013. április 15. 19:59 // Forrás: Janku Ferenc
Mozgalmas heteken vannak túl a CENTRUM SE birkózói, hiszen négy korosztályuk is rangsorversenyeken bizonyíthatta rátermettségét.

A diák I-es korcsoport a budapesti Kruj Iván Sportcsarnokban csapott össze a bajnoki pontokért, ahol huszonhét csapat százharminchét versenyzője mérlegelt. E népes mezőnyben a 69 kg-os Laczkó Benedek gyönyörű birkózással a döntőig menetelt, ahol csak ESMTK-s ellenfele tudta megállítani, így a második helyen végzett.

A „nehéz fiúk” között a legkisebbnek sem kellett szégyenkeznie, hiszen a centrumos Krebsz Martin harmadikként zárt. Ebben a súlycsoportban teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki végez a dobogó felső fokán, hiszen az első három helyezett nagyjából egyforma erőviszonyokkal és képességekkel bír, így versenyről-versenyre ők osztoznak az érmeken.

A ferencvárosi birkózó-komplexumot búcsúztató Atomhajó Kupán szerencsétlen sorsolást fogtak ki a 76 kg-os serdülő versenyzőink, akik egy ágra kerültek, így egymást búcsúztatták a versenytől. Az 54 kg-ban versenyző Krebsz Boldizsár az elődöntőig menetelt, ahol kikapott rutinosabb ellenfelétől, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A márciusi nagy havazás másnapján Törökszentmiklóson vettek részt a diák I-es versenyzők a Jász-Plasztik Kupán, amely egyben rangsorversenyként szerepel a szakszövetség versenynaptárában. E viadalra százhatvannégyen adták le nevezésüket, amely már közelít a rekordszámhoz.

A veszprémiek szinte lemásolták az előző verseny végeredményét, hiszen Laczkó Benedek ismét a második, Krebsz Martin pedig a harmadig helyen végzett. Minyó Bence egy szép győzelem után a későbbi bajnoktól kapott ki pontozással, majd hiába nyert meg ezután minden mérkőzést, a negyeddöntő előtt összekerült a későbbi harmadik helyezettel, akitől hatalmas küzdelemben, három menet után kapott ki, így a hetedik helyen végzett.

Az elmúlt héten Dunaújvárosi szervezéssel rendezték mega Nyers László emlékverseny, amelyen külföldi csapatok is részt vettek.  Veterán korcsoportban szerepelt Túri Péter, az egyesület egyik edzője is, aki sikeresen megszerezte a bajnoki címet! A diák II-es versenyzők közül Nagy Gergő a harmadik, míg Ihász Dávid az ötödik helyen végzett.

– Összességében elmondható, hogy megfelelő irányban halad felkészülésünk, hiszen hétről-hétre javulnak versenyeredményeink. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a szezon nem a mi időszakunk, hiszen két versenyzőnk kivételével mindenki korosztályt és több esetben súlycsoportot is váltott, tehát idősebb, erősebb és rutinosabb versenyzők között kell bizonyítaniuk. Az elkövetkezendő másfél-két hónapban igyekszünk felzárkózni, hogy a diákolimpiákon és az ob-döntőkben a legjobbak közé verekedhessük magunkat – fogalmazott Janku Ferenc edző.

A Centrum SE birkózói a Kossuth Iskolában folytatják felkészülésüket. Ide várják a sportág iránt érdeklődő lányokat és fiúkat, 6-23 éves korig. Bővebb információk elérhetőek az egyesület weboldalán, a www.centrumse.hu címen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.