Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi köze a Haza és Haladásnak a Hajdú-Béthez?

2013. április 16. 16:17 // Forrás: MTI
A Fidesz választ vár Bajnai Gordontól arra a kérdésre, hogy a mögötte álló Haza és Haladás alapítvány valóban a Hajdú-Bét Rt. egykori elnökének tulajdonában álló irodát bérli-e Óbudán – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, felmerül a kérdés, hogy mire gondolhatnak a hír hallatán azok a gazdák és családi vállalkozók Hajdú-Bihar megyében, akiket kisemmiztek a Hajdú-Bét időszakában. Hozzátette: szomorú, de ebben az időszakban számos öngyilkosság is bekövetkezett.  A szóvivő ismert ténynek nevezte, hogy a Hajdú-Bét pénze eltűnt. Megjegyezte azt is, hogy egyes hírek szerint a cég vagyonának egy része „ciprusi bankszámlákon landolt”, de azt „senki sem gondolta volna”, hogy abból business centerek és irodák építésére is jutott.

Hoppál Péter végül három kérdést tett fel Bajnai Gordonnak. Ezek alapján a Fidesz azt szeretné megtudni, hogy a Haza és Haladás olyan ingatlanban bérel-e irodát, amelynek a tulajdonosa, Nagy György a Hajdú-Bét volt elnöke. Választ várnak arra is, hogy Bajnai Gordon és Nagy György között ma is van-e üzleti kapcsolat. Végül azt tudakolta, hogy az egykori betétesek pénze ott van-e „abban a business centerben, amelyet most Bajnai Gordon használ”.

Erre a Haza és Haladás Egyesület sajtóosztálya azzal reagált, hogy szerintük "Hoppál Péter új szóvivőként a régi hazugságokat ismételgeti: részigazságokat állít be igazságként, csúsztat, manipulál, tavaszi agymosást tart". Az egyesület közleményében leszögezi: az igazság az, hogy Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában, soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja, így sem közvetve, sem közvetlenül nem felelős emberek haláláért. Mint írják, a Hajdú-Bét csődje annak idején valóban okozott emberi, családi válságot, de ezt válságot a Wallis nem előidézte, hanem kezelni igyekezett.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.