Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Futónap mindenkinek

2013. április 18. 22:10
Április 21-én (vasárnap) rendezik a Stop Shop-Intersport Futónapot, melyre két távon – két és hat kilométeren – várják a testmozgásra vágyókat.

A vasárnap délelőtti program a regisztrációval kezdődik, amelyet 8:30-tól 09:15-ig lehet megtenni a Stop Shop bevásárló parkban. Ezt követően kezdődik a közös bemelegítés az Angels Cheerleaders csinos pompom lányainak közreműködésével. Az ún. mini táv mezőnye 9:30-kor indul útnak a Stop.Shop Bevásárló Park – Lóczy Lajos u. – Vilonyai u. – Cholnoky Jenő u. – Lóczy Lajos u. – Stop. Shop Bevásárló Park útvonalon. A 10 órakor rajtolók pedig ugyanezt a kört teljesítik háromszor.

Tóthné Stupián Anikó

– A rövidebb távot két kilométerre csökkentettük. Úgy gondoljuk, hogy így még több embert ki tudunk csábítani. Ezt a kis mozgást mindenkinek ajánlom, hiszen akár babakocsit tolva is teljesíthető. A hosszabb táv maradt hat kilométer, ide várjuk azt a sok-sok kocogót, akikkel rendszeresen találkozom a városban – mondta el megkeresésünkre Tóthné Stupián Anikó, a futónap szakmai koordinátora.

Az eseményen a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) több sportolója – köztük Minczér Albert londoni olimpikon – is rajthoz áll, de a programot természetesnek kifejezetten hobbisportolóknak ajánlják.

A jelentkezésnél minden induló ingyenesen megkapja a rendezvény pólóját. A beérkezésnél pedig a befutócsomaggal együtt egy tombolaszelvényt is átvehetnek, melyet az iskolája nevével ellátott gyűjtőládába kell bedobni, így vesznek részt az iskolák közötti versenyben és a tombolasorsoláson egyaránt. Azonban nem csak diákok, tanárok, hanem szülők, barátok, pártoló tagok is gyarapíthatják az iskola szelvényeinek számát. Díjazásban részesül a legtöbb taggal résztvevő első három iskola.

A hosszabb táv dobogósait három kategóriában – abszolút, húsz éven aluliak, valamint az 1978-ban és előbb születettek – szintén díjazzák.

A két kilométeres körre ingyenes a nevezés, a hosszabb távon 1.000 Ft/fő, azonban ha egy családban több fő vesz részt, a további nevezés 500 Ft/fő.

Az elmúlt években rendre több ezer embert mozgatott meg a rendezvény. A futamok ideje alatt részletes lezárások számíthatnak az arra járók, a szervezők emiatt kérik a lakosság türelmét.

Zatkalik Dávid
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.