Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Először járt Eb-n, ezüstérmet nyert

2013. május 16. 8:08
A Veszprémi Taekwondo SE két versenyzője is kiválóan szerepelt a sportág svédországi kontinenstornáján. Kosztyu Veronika ezüstérmes lett.

Huszonnégy ország ötszázhat versenyzője mérte össze tudását a múlt héten, Svédországban megrendezett kontinensviadalon ifjúsági- és felnőtt korcsoportokban, egyéni- és csapat versenyszámokban. A kiváló szervezésről nagy létszámú rendezői gárda gondoskodott. Hazánkat ezúttal szerényebb létszámú, ám annál lelkesebb, hét versenyzőből álló keret képviselte, köztük két veszprémi indulóval: Bécsi Nikolettel és Kosztyu Veronikával.

Bécsi (edzője: Vajky László) már rutinos versenyzőnek számít, több Európa-bajnoki elismeréssel büszkélkedhet, ezúttal is szépen teljesített. Formagyakorlatait kiválóan mutatta be, ám a bírók norvég ellenfelét látták jobbnak. -50 kg-os küzdelemben német ellenfelével a félidőben egálban volt, majd a második menet utolsó negyedéig vezetett, ellenfele az utolsó pillanatban fordította meg a mérkőzést. Erőtörésben is jól szerepelt: az első körben lábtechnikáival mindent eltört, végül a legkönnyebbnek tartott, kéz éllel történő törés nem sikerült neki, így hatodikként zárt.

Európa legjobb erőtörő hölgyei, balról Kosztyu Veronika, a dobogó tetején a német, majd a bronzérmes orosz versenyző

Kosztyu (edzője: Somlai János) élete első kontinensviadalán szerepelt komoly sikerrel. Csupán egyetlen versenyszámban, női erőtörésben indult. Itt az első körben öt versenyző tört el mindent – köztük ő is –, így közöttük dőlt el a dobogós helyezések sorsa. A második körben már csak Veronika és a német versenyző tört sikerrel, utóbbi egy deszkával többet repesztett meg, így övé lett a győzelem, Veronika mindössze hajszállal lemaradva szerzett ezüstérmet. Nagy eredmény ez egy első kontinens viadalán résztvevőnek és egy újabb Eb-helyezés a veszprémi klub éremtáblázatában.

További két érmes eredmény született: az ifjúsági kategóriában a Nagy Adrián - Csorba Ádám (Spirit, Hatvan) páros tradicionális küzdelemben, valamint Höflinger Klaudia –60 kg-os küzdelemben szereztek bronzérmet.

A magyar alakulat végső mérlege a következő: egy ezüst, két bronz, egy hatodik- és egy hetedik helyezés.

A magyar érmesek: balról Höflinger Klaudia, Kosztyu Veronika, Nagy Adrián és Csorba Ádám

Csapatunk az Eb-t az éremtáblázat a 16. helyén zárta, amely a hét indulótól igazán remek teljesítmény.

Az idei év legrangosabb versenye még hátra van: október végén Spanyolországban rendezik a világbajnokságot, ahol a magyar válogatott nagy létszámú csapattal képviseli majd hazánkat. Köztük – ha a klub anyagi helyzete engedi - négy veszprémi válogatott hölgy indulóval (Mucsy Petra, Sisak Zsófia, Bécsi Nikolett, Kosztyu Veronika).

Nem hivatalos információink szerint a 2014-es Európa-bajnokságnak Olaszország, Rimini ad otthont. Időpont még nincs.

Forrás: Sisak Zsófia, Taekwon-do Infoportál

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.