Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyolc érem a pünkösdi hétvégén

2013. május 22. 18:10 // Forrás: Janku Ferenc
Az ünnep ellenére sem volt pihenő a veszprémi CENTRUM SE birkózóknál, de azért a végére mégis ünnepi lett a hangulat.

Napsütés és kellemes hőmérséklet fogadta a XII. Nádasdy Kupa nemzetközi szabadfogású birkózóverseny részvevőit. Tizenöt egyesület, közel százhúsz birkózója mérette meg magát, a nagy hagyományokkal rendelkező sárvári versenyen.

E versenyre – csakúgy, mint minden évben – idén is erős mezőny jött össze, amelynek okait a remek időzítésben kereshetjük, hiszen közvetlenül az országos bajnokság döntői előtt rendezték meg.

A veszprémi csapat

Mint minden versenysportban, így a birkózásban is szükséges némi szerencse a sikeres és eredményes versenyzéshez, de ezen a hétvégén Fortuna asszony szűkmarkúan mérte azt a veszprémi kék-fehéreknek. Már a sorsolásnál eldőlt az, hogy több súlycsoportban is egymással kell megküzdeniük birkózóinknak, így csökkentve az éremszerzők számát és a végelszámolásnál szerzett pontokat.

Így történt ez a legalacsonyabb súlycsoportban is, a 26 kilósoknál, ahol egy ágra került Nagy Gergő Tamás, Nagy Tibor és Illikmann Erik, 69 kilóban ahol Laczkó Benedek ütötte el a továbbjutástól Schvarcinger Zsoltot, de hasonló volt a helyzet a 76 kilósok között is, Tanczer Martin és Balta Milán már a második fordulóban összekerült.

Tanczer Martin és Balta Milán a dobogón

A szerencsefaktor hiányát leszámítva, remekül szerepelt a csapat, hiszen két ötödik és egy negyedik helyezés mellett hat bronzérmet szereztek Nagy Gergő Tamás, Ihász Dávid, Minyó Bence, Laczkó Benedek, Balta Milán és Szukop Marcell személyében. Második helyen Horváth Benjamin és a csapat újonca Tanczer Martin végzett.

Meg kell jegyezni, hogy Tanczer Martin remek teljesítményt mutatott, hiszen csak a versenyrutin hiányának tudható be, hogy bemutatkozó versenyén nem a legfényesebb érem került a nyakába. Ellenfeleinek mindvégig diktálta az iramot, és szép akcióival bizonyította, hogy érdemes lesz rá is odafigyelni a jövőben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.