Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kézilabdás öregfiúk Veszprémben

2013. május 29. 21:55
A veszprémi öregfiúk kézilabda csapatának már több mint 35 éve van kapcsolata a püttlingeni csapattal, akik most vendégségbe érkeztek Veszprémbe.

A püttlingeni öregfiúk szerdán találkoztak Porga Gyula polgármesterrel, akit arról kérdeztek: mi történt a városban az elmúlt két évben a városban?

Az elmúlt két év történései jól láthatók a városban, hiszen nagy építkezések zajlanak jelenleg is. A polgármester ismertette a belvárosi rehabilitációs projekt részelteit, a jövőről szólva pedig elmondta, hogy tovább fejlesztik az úthálózatot és a kerékpárutakat, és egy nagy látogatóközpontot alakítanak ki a várban. A sport területén a műfüves pálya felújításával és egy utánpótlás kézilabda-csarnok felépítésével léphetünk előre, és szükséges lesz a Stadion és az uszoda rekonstrukciója is. Beszélt a kézilabda csapat igazolásairól is, és kijelentette, hogy bár a sportdiplomácia terén nem vagyunk erősek, a következő Bajnokok Ligája kiírásnak nagy reményekkel vágunk neki.

A jó barátság meghosszabbítja az ember életét – hangzott el a jó hangulatú beszélgetésen. A polgármester kiemelte: az európai városszövetség létrejöttének egyik fontos momentuma volt a két település közötti baráti kapcsolat. Nyáron ifjúsági találkozó lesz Veszprémben, ahová remélhetőleg püttlingenből is érkeznek fiatalok, és talán ezúttal is szövődhetnek olyan barátságok, amelyek 35 évet is túlélnek. Porga Gyula azt kívánta mindannyiuknak, hogy amikor ezek a fiatalok a 35 éves találkozójukat élik, akkor a mostani öregfiúk is jelen lehessenek.

A püttlingeni delegáció elhozta polgármesterük üdvözletét Porga Gyulának, akit meg is hívtak városukba.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.