Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világversenyek három felvonásban

2013. július 5. 19:15 // Forrás: Németh Attila
A Veszprémi Dózsa SC kadett világbajnok birkózója, Németh Zsanett tavaly sérüléssel bajlódott, egy térdműtéten is átesett, de januártól újult erővel készül az idei megmérettetésekre.

A hosszú kihagyás után az első versenye a felnőtt országos bajnokság volt májusban. 72 kg-ban, elsőéves juniorként, a döntőbe jutásért a korábbi pánamerikai bajnok, kanadai-magyar Vanessa Wilson minimális különbséggel legyőzte, így be kellett érnie a bronzéremmel.

– Három menetet birkóztunk, és egyetlen ponttal kaptam ki. Hosszú idő után ez volt az első versenyem, 10 kilót kellett fogyasztanom, ami ennyi kihagyás után nehéz volt – számolt be a hajraveszprem.hu oldalnak Németh Zsanett.

Edzőtáborok és néhány nemzetközi verseny után július 2-7. között rendezik Szkopjéban a junior Európa-bajnokságot, ahol a mezőny egyik legjobbjának fog számítani a berhidai születésű tehetség.

– Mindenképpen dobogón szeretnék végezni, nincsen verhetetlen ellenfelem, a sérülés és a hosszú kihagyás miatt a 3. helynek is örülnék, de nagyon szeretnék nyerni – mondta bizakodóan Zsanett.

Egy hónappal később, augusztus 13-18. között a junior világbajnokság következik Szófiában, ahol szintén összejöhet egy dobogós helyezés Zsanett számára. A legnagyobb falat szeptemberben a budapesti rendezésű felnőtt világbajnokság lesz. A veszprémi klub szakosztályvezetője, Faragó Zsolt elmondta, az ob-n győztes Vanessa Wilson két évig még nem lehet magyar válogatott, hiszen korábban kanadaiként versenyzett, de bíznak benne, hogy két év múlva Zsanett már magabiztosan fogja tudni megverni új riválisát.

– Nagyon várom a felnőtt vb-t is, ahol olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok is lesznek a súlycsoportomban. Óriási megtiszteltetés ennyi idősen felnőtt válogatottnak lenni, és ha már ott vagyok, szeretnék meccseket nyerni.

A Veszprémi Dózsa SC kiválósága idén is sikeresen pályázott az Új Európa Alapítvány pályázatán, és elnyerte a Mol Tehetségtámogató Programjának támogatását.

– Nagyon jól esett, hogy a tavalyi sérüléses időszakom ellenére továbbra is bizalmat szavaztak nekem, amit idén igyekszem meghálálni. A támogatásból a felkészülésemhez szükséges sportfelszereléseket, cipőket, mezeket, ruhákat tudok venni, amik fogyóeszköznek számítanak nálunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.