Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Botka élete első győzelme

2013. július 14. 17:45 // Forrás: veszpremrallye.net
A Botka-Mihalik páros óriási küzdelemben – Herczigéket mindössze 1,1 másodperccel megelőzve – nyerte meg a XX. Veszprém ralit.

Bőven maradt izgalom a jubileumi Veszprém rali befejező gyorsaságijára. Ekkor dőlt el ugyanis, hogy ki nyeri a futamot. A végletekig kiélezett küzdelemben Herczig gyorsabb volt, mint ellenfele, a harmadik körben mind a két szakaszt megnyerte, de 1,1 másodperccel alul maradt Botkával (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) szemben. Aki így óriási sikert ért el, hisz a WRC-kel megtűzdelt mezőnyben szerezte meg pályafutása első abszolút győzelmét.

A dél-afrikai Lategan érett versenyzést bemutatva – bár még nincs is nagykorú –, megszerezte a harmadik helyet a Skoda Fábiával, a Balogh-Holczer kettős viszont a magyar bajnoki harmadik helyezésnek örülhetett. A szuper 2000-esek között az Ollé-Budai páros volt a harmadik legjobb egység, ami a verseny egészét tekintve az ötödik helyre volt jó.

A győztes - fotó: duen.hu

A Matics-Zejda duó nem kímélte a Lancert az utolsó gyorsaságin, hisz a tét a 3-as kategóriában az első hely volt. Rongits is bele adott apai, anyait és végül ez nem maradt eredmény nélkül. A Rongits-Hannus kettős nyerte a géposztály.

Kazár-Szőke kettősnek nem volt esélye arra, hogy bekerüljön a legjobb tíz közé, vagyis így is bajnoki ponthoz jusson, de a power stage öt pontja az övék lett, ami annyit jelent, hogy Herczigék előtt megőrizték az első helyüket a bajnokságban.

XX. Veszprém rali
1. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 1:23:50.2 ó
2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 1.1 másodperc hátrány
3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 1:15.7 perc h.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.