Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több előadás és több néző a Pannon Várszínházban

2013. augusztus 27. 14:39 // Forrás: mti
Emelkedett a veszprémi Pannon Várszínház előadásainak és nézőinek száma - hangzott el a teátrum keddi évadzáró sajtótájékoztatóján.

A Pannon Várszínház egész nyáron játszott, és hagyományosan augusztusban zárja az évadot. A naptári évet nézve tavaly januártól augusztus végéig 139, idén 154 előadást tartott a Pannon Várszínház, 2012-ben 31 ezer néző volt, 2013-ban az eddigi adatok szerint, amely még emelkedik, 38 ezer - mondta Vándorfi László igazgató a keddi veszprémi sajtótájékoztatón. Kitért arra, hogy ami a nyarat illeti, június elejétől augusztus végéig a színháznak 49 előadása volt, a színházi évadot tekintve tavaly 216, idén 234 előadás zajlott, a fizető nézők száma hasonlóan alakult, túllépte a 60 ezret.

Értékelőjében Vándorfi László kitért arra, hogy a Pannon Várszínház ebben az évadban két tagozatra bomlott szét, a Veszprémi Táncműhely már első előadásával, a Porcelánnal, Krámer László koreográfus és Ladányi Andrea táncművész munkájával nagy sikert aratott. Elmondta azt is, hogy a várszínház eddigi átmeneti helyéről, a Városi Művelődési Központból (VMK) november végén vagy december elején költözhet a Hangvilla nevű új városi intézménybe, ezért az évadot még a VMK-ban nyitják meg Dés László-Nemes István-Koltai Róbert-Nógrádi Gábor Sose halunk meg című musicaljével.   

Az idei repertoárban szerepel Fenyő Miklós és Vándorfi László új darabja, a Száll az ének, a táncszínház Mozart Bastien és Bastienne című kisoperájából adaptált "táncoperácskája", a Mozart szíve Bárány György és Krámer György közös alkotásában, Vitéz Miklós Vadnai László és Márkus Alfréd Meseautó című vígjátéka, valamint Joseph Stein-Jerry Bock-Sheldon Harnick Hegedűs a háztetőn című musicalje a Budapest Klezmer Band közreműködésével.  Bemutatnak még két új mesét, Nyakas Krisztina Csivir-csavar, avagy Taran titkos kertje, valamint Csukás István Az óriás nyomában című meséjét, ami Ajka és a Somló eredettörténetét dolgozza fel.

vehir.hu
további cikkek
A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. 2023. szeptember 21. 11:17 Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Szerda délután a VEAB székházban tartott sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és színházigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportjának elnöke, valamint a titkár, dr. Várszegi Tibor egyetemi adjunktus. Szeptember 23-án és 24-én egy nyilvános konferencián képviselteti magát minden művészeti tagozat. 2023. szeptember 14. 15:09 A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház színház A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház A 2023/24-es színházi évad a boldogság jelzőt kapta, szerda délután hivatalosan és ünnepélyesen is megnyitották az új évadot a Veszprémi Petőfi Színházban. 2023. augusztus 25. 11:47 Színpadon elevenednek meg a Cholnoky-testvérek Színpadon elevenednek meg a Cholnoky-testvérek Szeptember huszonharmadikán mutatják be a Pannon Várszínház és a Forte Társulat közös produkcióját, Horváth Csaba rendezését, A Cholnoky-kódot. A darabot Egressy Zoltán felkérésre írta, de természetesen nem véletlen, hogy épp a Józsaf Attila-díjas szerzőt találta meg a feladat, hiszen rendkívül közel áll hozzá a Cholnoky-testvérek munkássága. Egressy Zoltánt kérdeztük... 2023. augusztus 22. 22:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.