Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelem a kupában közjátékkal

2013. október 13. 15:47 // Forrás: veszpremkosar.hu
A VESC magabiztosan győzött a Soproni Tigrisek ellen a kosárlabda Hepp Kupában. A játékvezető már a félidőben lefújta a mérkőzést…

Érdekes atmoszférájú csarnokban, igazi kupahangulattal fűszerezett mérkőzést játszott a VESC. Bár a végeredmény nem ezt sugallja, az első félidőben végig küzdöttek a mienk, elsősorban önmagunkkal. A továbbjutás nem forgott veszélyben, de ekkor még nem dőlt el véglegesen a mérkőzést, mert a tíz pont körüli vezetést nem tudta tovább növelni a Veszprém – számolt be a veszpremkosar.hu

A hazai csapat nagyon érdekes hozzáállást tanúsított a mérkőzés játékvezetői felé.  Az általuk dobott és még egy büntetővel is fűszerezett hárompontos dobás után még ők kaptak technikai hibát reklamálásért. A második félidő kezdete előtt a hazai csapat egyik játékosának édesapja – aki vélhetően a csapat egyik vezetője – a pálya közepén harminc centiméterről szidta a játékvezetőket és akadályozta a mérkőzés folytatását.  Ez odáig vezetett, hogy a játékvezető jól láthatóan lefújta a mérkőzést.

Valószínűleg itt vége is lett volna a mérkőzésnek, ha Petőfi Áron nem áll ki határozottan a folytatás mellett, egy-két játékossal ellentétben. Őket is meg lehet érteni, mert ez a közjáték egyáltalán nem sportpályára volt való, de az együttesnek egyelőre minden gyakorlásra alkalmat adó percre égető szükségünk van.

A második félidőben az egyik területvédekezési szisztéma láthatóan működni kezdett, amely nem ízlett a hazaiaknak. Ez kellett ahhoz, hogy döntően kidomborodjon a két csapat közötti fizikális különbség és ilyen nagy arányban megnyerje a VESC az első kupameccsét.

Férfi kosárlabda Hepp Kupa:
Soproni Tigrisek–Veszprémi Egyetem SC 49-88 (12-20, 20-23, 5-19, 12-26)
Sopron, 50 néző.
Soproni Tigrisek: Posch 4, Sallay 10, Halász 17/12, Bálint 6, Pethő12/6, Erdősi, Szála, Csenár. Edző: Balogh Márton.
Veszprémi Egyetem SC: Sefcsik 9/9, Nagy 11, Oltárczy 9/9, Godena 11, Hoffmann 7, Kovács 7/3, Vertetics 10, Szlávik 5, Czakó 15, Kelemen 1, Bagó 3. Edző: Petőfi Áron.

– Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Messze nem vagyunk még készen, de láthatóan kezd kialakulni egy stílusunk. Még a kicsit formán kívül lévő játékosok is nagyon akarnak. Ez át fogja őket lendíteni a nehézségeken. A szerencsétlen közjátékról az a véleményem, hogy a mostani sportfinanszírozási keretek között a szövetségnek minden kupameccsre ellenőrt kellene küldenie és az alacsonyabb osztályú csapatokat is biztonsági személyzet alkalmazására kötelezni – nyilatkozta Petőfi Áron.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.