Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Rangadó helyett kiütés

2013. november 6. 21:32
Az MKB-MVM Veszprém rendkívül sima sikert aratott a Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I szerdai meccsén.

A férfi kézilabda élvonal 9. fordulójában két dobogós találkozott a Veszprém Arénában: a harmadik helyen álló MKB-MVM a második Csurgót fogadta. Az első hallásra furcsának tűnő helyzet annak is köszönhető, hogy a Somogy megyeiek egy mérkőzéssel többet játszottak.

A képre kattintva galéria nyílik!

Három-három gyors találattal kezdődött az összecsapás, ekkor a mieinknek sikerült meglépni, méghozzá – Pesic, Jamali, Ugalde révén – rögtön hárommal (9. perc: 6:3). Fazekas elkapta a fonalat a kapuban, a rutinos hálóőr eszén büntetőből sem tudtak túljárni a vendégek. Az ellenfél védekezése a bajnokikon megszokottnál nagyobb erőbedobásra kényszerítette a bakonyiakat, de így is két-három gól között ingadozott a különbség (15. perc: 8:6).

Grebenár gyorsindítás góljának köszönhetően a félidő derekáig tartotta lépést ellenfelével a Csurgó (10:8), de Ugalde és Ilic vezetésével pillanatok alatt ellépett a magasabb sebességi fokozatba kapcsoló Ortega-csapat. 13:8-nál Imre Vilmos időt kért, de nem tudott segíteni tanítványain, sorozatban ötször landolt a játékszer Wyszomirszki hálójában (25. perc: 18:8). A spanyol jobbszélső, Aguirrezabalaga tízperces gólcsendet tört meg, melyre Iváncsik Gergő válaszolt. Az utolsó percekben már nem esett több találat, így a szünetben 19:9 állt az eredményjelzőn.

Gólzáporral kezdődött a második játékrész, az MKB-MVM előnye pillanatok alatt tizenkettőre nőtt (22:10). Mindkét oldalon a jobbszélsők, Iváncsik Tamás és Aguirrezabalaga villogtak, a különbség a meccs kétharmadánál is megmaradt (26:14). A bajnoki címvédő a folytatásban is felszabadultan, sőt eredményesen kézilabdázott: Rodriguez és Ugalde révén már tizenöt volt közte (45. perc: 30:15).

A labdával alig találkozó Wyszomirszki helyére beálló Pallag védésekkel mutatkozott be, de a későbbiekben ő sem tudott segíteni a társain. Imre Vilmos együtteséből többen is adósak maradtak a jó teljesítménnyel, a válogatott beállós, Szöllősi például nyolccal a vége előtt iratkozott fel a gólszerzők közé (33:20). Iváncsik Gergő vezetésével 4:0-s szériát produkáltak a mienk, de a nagyobb taps a pályára lépő fiataloknak – Gyenének és Szeitlnek – szólt. A végére már csak egyetlen kérdés maradt: elérik-e a negyven gólt Iváncsikék? Erre végül nem került sor, a találkozót 39:23-as állásnál fújták le a játékvezetők.

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
MKB-MVM Veszprém–Csurgói KK 39:23 (19:9)
Veszprém Aréna, 1800 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 7 (2), Terzic 3, Nagy L. 2, Schuch, Jamali 3, UGALDE 6. Csere: Pesic 2, ILIC 4, GULYÁS 4, IVÁNCSIK G. 5, Ruesga 2, Rodriguez 1, Gyene, Szeitl. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Csurgó: Wyszomirszki – AGUIRREZABALAGA 4, Borsos 3, Szöllősi Sz. 1, PUKHOUSKI 5, Lele 4 (4), Nagy M. 1. Csere: Pallag (kapus), Herbert, Grebenár 2, Vadkerti G., Golubovic 2, Gazdag 1, Országh. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Fontos volt számunkra, hogy a Szeged elleni vereséget követően jó játékkal rukkoljunk elő. Ezt teljes mértékben sikerült megtennünk a mai napon, abszolút elégedett vagyok a csapatommal.

Imre Vilmos: – Tizenöt percig tudtunk egyenrangú ellenfelei lenni a Veszprémnek, ezt követően nagyobb sebességre kapcsolt a vendéglátó, s ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Galéria
MKB-MVM Veszprém – Csurgói KK 39:23
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.