Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rangos kerékpárverseny érkezik Veszprémbe

2014. április 17. 14:29
Először kerül megrendezésre Veszprémben és a térségben a „Carpathian Couriers Race” elnevezésű hat állomásos országúti kerékpárverseny.

A verseny az egyik legrangosabb megmérettetés a huszonhárom év alatti korcsoport számára Európában. A versenyen Európából, Ázsiából és Amerikából érkező csapatok is indulnak. A közel kétszáz fős mezőnyben két magyar csapat is részt vesz. 

A rendezvény fővédnöke, Porga Gyula polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az országúti kerékpározásnak a városban és a környéken nagy hagyománya volt, aztán hosszú évek teltek el, hogy ehhez a tájegységhez ilyen típusú versenyek nem kötődtek. Az idei évtől azonban újra indul ez a hagyomány, hiszen egy nagyon fontos országúti kerékpár versenynek lesz meghatározó helyszíne Veszprém és a környéke. A több évtizedes tradícióval bíró megmérettetés eddig Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában zajlott, az idei évtől hazánkkal is kiegészül a helyszín.

Porga Gyula szerint ez a kerékpár verseny ideális arra, hogy ezt a gyönyörű térséget meg tudjuk mutatni nemzetközi szereplőknek, hiszen a verseny ugyan Veszprémből indul és ide is érkezik vissza, de a résztvevők egy közel 120 kilométeres szakaszon a Balaton felvidéken haladnak.

Porga GyulaPorga Gyula

Király József, az esemény főtámogatójának, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt marketing osztályának vezetője elmondta: a Nitrogénműveknek nagyon fontos, hogy a kultúra mellett a sportot is támogassa, ezért nagy örömmel vesznek részt a kerékpárverseny támogatásában.

Király JózsefKirály József

A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett verseny április 29-én délelőtt rajtol az Óváros térről. A tervezett útvonal Nagyvázsonyon, Kapolcson, Tapolcán, Nyirádon, Halimbán Pulán és Veszprémen keresztül megy végig, így ezen a napon számítani lehet rövid ideig tartó útlezárásokra. 

Csepely Máté
további cikkek
Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. tegnap 20:56 Hazai csapatot vert a klub-vb-n a Veszprém, jöhet a Barca Veszprém Handball Club Hazai csapatot vert a klub-vb-n a Veszprém, jöhet a Barca Megnyerte csoportját az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokságon a Veszprém Handball Club, amely vasárnap hét góllal bizonyult jobbnak a Zamalek együttesénél. A keddi elődöntőben minden valószínűség szerint a spanyol Barca vár a magyar bajnokra. tegnap 18:03 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. tegnap 13:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.