Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két keréken a környéken

2014. április 23. 14:19
Az őszi próbaüzemet követően április elején megkezdte az idei szezont a Bakony és Balaton térség Rent a Bike kerékpárkölcsönző hálózata.

Lencsés Tamara, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerda délutáni sajtótájékoztatóján a Jezsuita templomnál elmondta, hogy az idei lesz az első szezon a három hete működő kerékpárkölcsönző életében, de már most vannak pozitív eredményei: a hétvégén külföldi turisták is használatba vették a hálózatot. 

A pályázatból finanszírozott, 330 rendelkezésre álló kerékpár között női, férfi és gyermekbicikli is található, ezenfelül minden kölcsönzőpontban bérelhetők gyermek- és csomagszállító utánfutók, gyermekülések, a kiegészítők pedig tartalmazzák az elengedhetetlen sisakokat, kerékpárzárokat, láthatósági mellényeket, szerszámokat és egyéb hasznos eszközöket. A kölcsönzés egy egységes minőség és árjegyzék mentén működik.

Hebling Vilmos és Lencsés TamarHebling Vilmos és Lencsés Tamar

Hebling Vilmos, a HEFA Sport Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy ez a kerékpár kölcsönzési hálózat eltér az országban megszokott rendszerektől, hiszen nem egy dokkolós, zárt rendszerről, hanem egy emberközpontú, emberbarát szolgáltatásról beszélünk. A területi kialakítás szempontjából három különböző térségben, a nagyvárosokban, a turista útvonalak környékén, illetve a Balaton-parton vehető igénybe a szolgáltatás. A jelenleg tizenhárom kölcsönző ponttal működő rendszer hamarosan megnövekszik, és húsz helyen lesz lehetősége az érdeklődőknek a kerékpárok kikölcsönzésére. A kölcsönző legnagyobb előnye, hogy egységes kerékpárokkal működik, ezáltal könnyen átcsoportosítható és mozgatható. 

A térség egységes arculatához igazodó, egyedi festéssel ellátott kerékpárok kölcsönzése bárki számára elérhető, nagy előnye, hogy a hálózaton belül bármelyik kölcsönzőpontban letehetők, nem szükséges őket oda visszavinni, ahonnan kikölcsönöztük. 

Veszprémben jelenleg öt helyen lehet a kerékpárokhoz hozzájutni: a Jezsuita templomnál, a História kertben, az Intersport üzletnél, a Tourinform irodában és a Hotel Villa Medici-ben. A megyeszékhelyen kívül Várpalotán, Balatonkenesén, Zircen, Nagyvázsonyban, Kislődön, Halimbán, Somlón, Tapolcán és Nemesvámoson bérelhetők a kerékpárok. 

Csepely Máté

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.