Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyerekekkel edzettek a magyar kézilabda ászai

2014. május 20. 23:17 // Forrás: vehirsport.hu
Kivételes élményben lehetett része harminc rászoruló kisgyermeknek, akik közösen gyakorolhattak a Győr női és a Veszprém férfi kézilabdázóival.

A Magyar Villamos Művek Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából harminc hátrányos helyzetű gyermek látogathatott kedd délelőtt a Veszprém Arénába. Először az impozáns csarnokot járhatták körbe, majd megcsodálhatták a játékteret is, ahol a Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata tartott sajtónyilvános edzést.

A csillogó szemű lurkók legnagyobb örömére a kétszeres BL-győztes Győri Audi ETO KC öt kiválósága is csatlakozott a programhoz. Görbicz Anita, Hornyák Ágnes, Hornyák Dóra és Bognár-Bódi Bernadett játékos sorversenyeken vett részt a gyermekekkel, míg Herr Orsolya a kapuban próbálta hárítani a lövéseiket. A jó hangulatú játékot Carlos Ortega edző Nagy László csapatkapitány tolmácsolásával dirigálta a lelkes gyerekseregnek, melyben becsületesen kifutották magukat mind a veszprémi, mind a győri kézisek.

A kisiskolások a tréninget követően autogramot gyűjtöttek, közös fotókat készítettek, s ajándékcsomagokat is kaptak a sportolóktól.

A különleges élményszerzés az Ökumenikus Segélyszervezet május hónapra meghirdetett „Felhőtlen gyermekkor” című programsorozatának része volt, melynek keretében nemcsak élményt nyújtanak gyermekeknek, hanem forrást is gyűjtenek az átmeneti otthonokban élők körülményeinek javításához.

A szervezők nevében Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kommunikációs ügyvezetője elmondta: a kezdeményezés nem alkalmi, lesz folytatása. Céljuk, hogy azokkal a fiatalokkal, akiknek családi háttere nem engedi meg, megismertessék, megszerettessék a sportot olyan helyszíneken, ahol az adott sportág legjobbjai játszanak.

Veszprém polgármestere, Porga Gyula kifejtette: a hasonló rendezvények csak öregbítik a város jó hírnevét. Fontos, hogy a gyermekek idejében megismerkedjenek a sporttal, hiszen az utánpótlást a mai fiatal korosztály adja majd.

 

Zatkalik Dániel
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.