Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó játékot várunk

2014. június 11. 23:16
A ma esti kezdőrúgással elindul a futball világbajnokság Brazíliában. Színészeket, zenészeket, politikusokat kérdeztünk a fociról, elsőként Kiss Ramóna, Eperjes Károly és Vastag Tamás véleményét olvashatják.

Kiss Ramóna számára a labdarúgó világbajnokság egyet jelent a jó társasággal és vidám estékkel. - Nagyon szeretem a vb-t, de nem főként a sport miatt, hanem mert mindez nyáron történik, ez pedig egyet jelent a jó idővel, a mérkőzéseket pedig óriáskivetítőn lehet követni például egy kerthelyiségben a barátokkal, ismerősökkel közösen - árulta el érdeklődésünkre, hozzátéve, ezek az események úgy sűrűsödnek, ahogy a bajnokság a vége felé közeledik és izgalmasabb mérkőzések jönnek. Nincs előre kiválasztott kedvenc csapata, inkább a rangos sportesemény elején dönti el, hogy kinek szurkol, ez általában egy gyengébben szereplő kisebb válogatott. - Veszprémi létemre természetesen inkább a kézilabda áll közel hozzám - tette hozzá mosolyogva.

Kiss Ramóna / fotó: RTLKiss Ramóna / fotó: RTL

Horvátországnak szurkol a most kezdődő labdarúgó világbajnokságon Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti vezetője, aki brazil-német döntőt vár a tornán. - Ha a magyarok nincsenek ott a vébén, akkor én mindig a trianoni elcsatolt területekről választok csapatot, így most megint a horvátoknak drukkolok. Természetesen, Brazília mellett, hiszen ők a nagy kedvenceim. A mai napig megvan a régi gombfocicsapatom, az 1970-es brazil válogatott, azzal játszottam mindig. Most is is őket és a németeket várom a fináléba, de nem lepődnék meg, ha az argentinok vagy a spanyolok játszanának döntőt.

Eperjes Károly / Fotó: Petőfi SzínházEperjes Károly / Fotó: Petőfi Színház

A taktikus, játékos foci dominanciáját várom, s arra is kíváncsi vagyok, hogy Luiz Felipe Scolari válogatottjában milyen fiatal, új játékosok tűnnek fel és miként sikerült őket beépítenie a csapatba. Nem nézek meg minden mérkőzést, a csoport küzdelmekből a jobbakat választom ki, a többit az összefoglalók segítségével figyelem, egészen a nyolcaddöntőig. Onnan igyekszem minden meccset élőben követni. Szerintem a nyolcba bekerül egy afrikai gárda, jönnek fel az ottani országok, okozhatnak meglepetést is - mondta Eperjes Károly.

Vastag Tamás / fotó: vehir archív

Vastag Tamás általában nem szokta követi a labdarúgást, de a világbajnokság alatt megnéz néhány mérkőzést, amennyiben a sok fellépés és szereplés mellett marad szabadideje. - Ha lesz is lehetőségem megnézni egy-egy meccset, azt inkább a társaság miatt teszem, hiszen ilyenkor barátaimmal, zenésztársaimmal lehetek és nem is az a lényeg, hogy kik lépnek pályára, hanem a jó hangulat a fontos. Bár a spanyolokat és a brazilokat favorizálom, ilyenkor inkább a jó játéknak és a góloknak szurkolok. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.