Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy új név a Fidesz jelöltjei között

2014. július 12. 15:00
Bemutatta önkormányzati képviselőjelöltjeit a veszprémi Fidesz-KDNP szombaton.

A sajtótájékoztatón dr. Navracsics Tibor először a párt polgármesterjelöltjét, Porga Gyulát mutatta be az újságíróknak. Elmondta, hogy a politikus a felmérések szerint nem csak jól irányította a várost, de komoly ismertségre is szert tett. Porga Gyula a kezdetek óta részt vett abban a bő tíz éve tartó munkában, amelyet a Fidesz a helyi bástyáinak megerősítéséért folytat. 2006-10 között alpolgármesterként bizonyíthatta rátermettségét, 2010-ben pedig már egyértelműen és egyhangúan őt választotta polgármesterjelöltjének a pártszövetség. 


„Veszprém ma modern kori történelmének legjobb korszakát éli, a város megújult ezekben az években. Veszprém igazi közösséggé vált olyan programoknak köszönhetően, mint az Utcazene Fesztivál vagy a VeszprémFest, számos olyan szórakozóhely és közösségi tér nyílt, ami hangulatosabb várossá tette a megyeszékhelyt” - értékelte a végéhez közeledő ciklust a Fidesz veszpérmi elnöke.


Navracsics Tibor szerint Porga Gyula általános támogatottságnak örvend, és nem csak a Fidesz szavazói körében.  Ez a város egy olyan kincsestár, amit nemcsak kinyitni kell, hanem gazdagítani is, és a polgármester az elmúlt években jó munkát végzett ezen a téren. Egész Veszprémnek érdeke az, hogy Porga Gyula maradjon a polgármester, és továbbra is működjön az a szövetség, amit a város polgármestere és parlamenti képviselője egymással kötött – fogalmazott.

Porga Gyula és dr. Navracsics TiborPorga Gyula és dr. Navracsics Tibor

Porga Gyula polgármesterjelölt bemutatta azokat a képviselőjelölteket, akik az egyéni körzetekben indulnak majd az őszi választáson. Mint fogalmazott, az elmúlt négy év sikerei nemcsak egy ember, hanem egy egész csapat munkáját dicsérik. Ebben nagy szerepe volt a miniszter úrnak, és a kormány önkormányzatiság-felfogása is megkönnyítette a helyi munkát. 


„A sikeres csapaton nem változtatunk, tovább dolgozunk azokkal a képviselőkkel, akikkel az elmúlt négy évben együttműködtünk.”


A polgármesterjelölt azt a célt jelölte ki a következő 5 évre, hogy legalább a most véget érő ciklus sikereit megismételjék: az elmúlt időszakban 20 milliárd forint forrás érkezett a városba, az igazán optimális az lenne, ha ennél még nagyobb összeget tudna megmozgatni a következő városvezetés. 

Porga Gyula programja arra a hétéves fejlesztési stratégiára épül, amit a közgyűlés legutóbbi ülésén fogadott el – ennek főbb sarokpontjai a városrészek megújítása, a munkahely-teremtés és -megőrzés; a fejlesztések között kiemelt helyen szerepel a Stadion felújítása és a kulturális negyed létrehozása. Röviden megfogalmazva azt szeretnék, hogy Veszprém egy dinamikusan fejlődő, szerethető, gyarapodó város maradjon – jelentette ki Porga Gyula.

Új arc a Fidesz-KDNP jelöltjei között: Hegedűs BarbaraÚj arc a Fidesz-KDNP jelöltjei között: Hegedűs Barbara

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei:

  • 1. körzet: Czaun János
  • 2. körzet:  Takács László
  • 3. körzet: Stigelmaier Józsefné
  • 4. körzet: Némethné Károlyi Jolán
  • 5. körzet: dr. Strenner Zoltán
  • 6. körzet: Brányi Mária
  • 7. körzet: Siklódi Levente
  • 8. körzet: Ovádi Péter
  • 9. körzet: Baumgartner Lajos
  • 10. körzet: Némedi Lajos
  • 11. körzet: Halmay György
  • 12. körzet: Hegedűs Barbara. 

 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.