Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi futsal kupa Veszprémben

2014. október 20. 12:39
Az 1. Futsal Club Veszprém remekül teljesít a pályán az idei szezonban, de emellett az utánpótlás biztosítására is nagy erőket mozgósítanak.

Az előttünk álló hétvégén nemzetközi diák futsal kupát tartanak Veszprém és testvérvárosai részvételével – hangzott el a programot felvezető sajtótájékoztatón hétfőn délelőtt. Az eseménnyel kapcsolatban Porga Gyula polgármester megjegyezte, fiatal még a veszprémi futsal egyesület, de remek eredményeivel bizonyítja, méltó a támogatásra. 

Porga Gyula és Rajki TamásPorga Gyula és Rajki Tamás

A pályán nyújtott teljesítmény mellett azonban nagy figyelmet kell fordítani az utánpótlás nevelésre is, ezt segíti elő az október 23. és 25. közötti nemzetközi futsal kupa, ahol Veszprém mellett Pápa, Passau, Nyitra, Tarnów és Sepsiszentgyörgy képviselteti magát a 2000. január 1-je után született sportolóival. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a szervezők a sportesemények mellett egyéb kikapcsolódási lehetőséget is biztosítanak a vendégeknek, hogy minél jobban megismerjék városunkat.

A kupa résztvevői október 23-án érkeznek, majd a következő két napon mérkőznek meg egymással a Március 15. úti Sportcsarnokban, az ünnepélyes megnyitót pénteken 10.30 órakor tartják. 

A sajtótájékoztatón szó volt még az idén ősszel rajtoló sulifutsal bajnokságról. Rajki Tamás, az 1.FCV ügyvezetője elmondta, az új generáció kinevelés 5-6 évet vesz igénybe, ezért fontos, hogy minél több fiatalt megmozgassanak. Ezt a célt szolgálja az idén második alkalommal elinduló sulifutsal, aminek részeként öt korcsoportban zajlanak majd a mérkőzések a tanév során 8 általános és 7 középiskola részvételével. Az ügyvezető kiemelte, a program során mintegy 200 gyereket ismertetnek meg a futsal alapjaival.

 

Az eseményekről további információ a 1.FCV honlapján olvasható hamarosan. 
 

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.