Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lengyel bankot vesz és költségcsökentési programot indít az OTP?

2014. október 31. 11:41
A Bloomberg értesülése szerint az OTP egy kisebb bank megvásárlását tervezi Lengyelországban, melynek IT know-how-ját felhasználva csoportszintű költségcsökkentési programot indítana el. Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett.

A hírügynökség forrása szerint az OTP kétnapos menedzsment-egyeztetést tartott a McKinsey tanácsadóival közösen a bank digitális stratégiájának átalakításáról.

Korábbi hírek szerint az OTP a lengyel FM Bank megvásárlása iránt érdeklődött, amely egyébként marginális szereplője a lengyel bankszektornak. A bank megszerzése a lengyel piacra lépés szempontjából egyébként nem jelentene érdemi előrelépést, tehát valóban inkább más megfontolások vezérelhetik az OTP-t.

Egy költségcsökkentési program elindítása már csak azért is időszerű lehet, mivel a devizahiteles elszámolások és az ukrán válság negatív hatásai miatt az idei évet várhatóan jelentős (számításaink szerint 80-90 milliárd forintos) veszteséggel zárja a bankcsoport. Emellett a devizahitelek jövő évre várható forintosítása és az ún. „fair bankrendszerről” szóló szabályozás bevezetése (melynek bejelentése november 4-én, tehát jövő kedden várható) további nyomást gyakorol a jövedelmezőségre.

Egy költségcsökkentési program elindítása mindenképpen jó hír lenne a bank szempontjából, bár természetesen sok a részletek is fontosak. Egyelőre azonban további információ ezzel kapcsolatban nem ismert, még hivatalos bejelentés sincs.

Lámpi Ferenc
Buda –Cash Brókerház Zrt
Veszprém

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.