A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai napi kapcsolatban állnak egymással, folyamatos szakmai munka folyik az egyesületen belül, melynek csúcspontja az éves rendezvények megtartása.
Húsvét után egy héttel április 11-én a palkonyai vendéglátókkal, vincellérekkel és a környékbeli kézműves termelőkkel fogtak össze, hogy a Hú!Svét nevű rendezvényre látogatók ízelítőt kaphassanak a magyarországi régiók ízeibe, és gasztronómiájába. Az SVÉT rendezvények célja, hogy az arra fogékony közönségnek egy laza, családias hangulaton belül mutassa be a vidék színes gasztronómiai palettáját. Az idei év vendégei a balatonfüredi Dobai András és a Kredenc Borbisztró volt.
A kellemes sétálgatós-borozgatós szombati napon mintegy 700 kulináris élvezetre kíváncsi ember hömpölygött az egyutcás Palkonyán, akik kuponok megvásárlásával tudtak belekóstolni egy-egy étterem főztjébe. A hangulatról zenekarok gondoskodtak.
A Chianti étterem a Bakonyra jellemző ízvilágot igyekezett megjeleníteni, ezért az ételeiket is ezek alapján állították össze a publikumnak. Így került a nemesvámosi füstölt sonka mellé fürjtojás, szárított paradicsom, és medvehagymás zsendice. A vaddisznószűzet erdei gombás gerslivel és medvehagyma habbal adták,-mindezt porcelán tányérokon.
A balatonfüredi Baricska csárda birkapörkölttel, házi savanyúsággal, valamint mangalicapofával, desszertnek pedig madártejjel készült. Az ételeket természetesen borok kísérték: Homola, Guden és Gere pincészetek rosé és vörös borait lehetett a Chianti és a Baricska állomásainál megkóstolni-minderről Martonosi Zsolt étteremvezető mesélt nekünk.
A Hú!Svét résztvevő 7 étterme:
- Baricska Csárda – Balatonfüred
- Chianti Étterem – Veszprém
- Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron
- Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány
- PalKonyha – Palkonya
- Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma
- sztárvendég: Dobai András & Kredenc Borbisztró – Balatonfüred
A Chianti (negyedszerre) és a Baricska legközelebb pünkösdkor a hazai gasztronómia legnagyobb képviselőivel a budai Gourmet Fesztiválon vesz részt, ahova a veszprémi Villa Medici is elviszi konyháját.