Hetedszer jönnek össze az olaszrizlinget termelő magyar borászok, hogy megosszák tapasztalataikat és boraikat egymással a Jásdi Borteraszon és a Szent Donát Birtokon. Szombaton szakmázás és kóstolás folyik majd a két helyszínen, ahova busz szállítja majd azokat, akik regisztráltak az eseményre. Hatalmas érdeklődés várható, de vasárnapra vannak még jegyek, amikor hagyományosan a Jásdi pince és a Chianti étterem közös ötfogásos menüjét lehet megkóstolni.
A rendezvény hivatalos afterpartija a Kredencben 20.30-tól várja a vendégeket, ahol lesz majd:
Submediterrán Sound System, baráti klubhangulat, és tánc.
Részt vevő pincészetek
A Jásdi Borteraszon: Légli Ottó, Figula Pincészet, Pántlika Pincészet, Kasnyik Családi Pincészet, Káli Kövek , Strekov 1075, Guden Birtok, Pálffy Gyula, 2Ha, Villa Tolnay, Gál Lajos, Borbély Családi Pincészet
A Szent Donát Birtokon: Kreinbacher Pincészet, Tornai Pincészet, Szöllősi Mihály, Szászi Endre, Bakó Ambrus, Csetvei Pince
Csopaki Kódex: Homola Pincészet, Söptei Pincészet, Petrányi Pincészet, Koralevics Pince, Fekete Pince, Csiszár Pince, Szt. Donát Birtok,
Balatoni Kör: Laposa Borbirtok, Istvándy Pincészet, Váli Pincészet, Szeremley Birtok, Bezerics Pincészet, Bujdosó Pincészet,
Rizling Generáció: Gyukli Pince, Dobosi Pincészet, Zelna Borászat
ccc
Az rendezvényt számos helybéli szolgáltató támogatja olaszrizlingekre komponált menükkel, programokkal. A környék neves éttermei, kávézói, cukrászdái mellett ott a lesz veszprémből a Chianti is, akik a vasárnap déltől komponálnak Varga Roland séf vezetésével egy borebédet a legjobb olaszrizlingekkel:
- Keleméri bárány hasalja, édeskömény salátával
- Tokhal citrusos beluga-lencsével és pak choi-jal
- Tökmagos vaddisznószűz lilaburgonya- dödöllével, vargányával
- Kézműves sajtválogatás Kalla Rolandtól, Ficsor Árpitól és Reményik Kálmántól
- Tonkababos túrógombóc
A hétvége részletes menetrendje a Facebookon olvasható.