Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Olaszrizling szerintük

2016. február 8. 11:20 // Forrás: címlapfotó:borászportál
Idén is közel 30 borászat és 60 olaszrizling buszos kóstolóját rendezik meg február 13-án Csopakon. Szakmázás, kóstolás, vacsora és buli több helyszínen a balatoni borászat krémjével.

Hetedszer jönnek össze az olaszrizlinget termelő magyar borászok, hogy megosszák tapasztalataikat és boraikat egymással a Jásdi Borteraszon és a Szent Donát Birtokon. Szombaton szakmázás és kóstolás folyik majd a két helyszínen, ahova busz szállítja majd azokat, akik regisztráltak az eseményre. Hatalmas érdeklődés várható, de vasárnapra vannak még jegyek, amikor hagyományosan a Jásdi pince és a Chianti étterem közös ötfogásos menüjét lehet megkóstolni.

A rendezvény hivatalos afterpartija a Kredencben 20.30-tól várja a vendégeket, ahol lesz majd:
Submediterrán Sound System, baráti klubhangulat, és tánc.

Részt vevő pincészetek

A Jásdi Borteraszon: Légli Ottó, Figula Pincészet, Pántlika Pincészet, Kasnyik Családi Pincészet, Káli Kövek , Strekov 1075, Guden Birtok, Pálffy Gyula, 2Ha, Villa Tolnay, Gál Lajos, Borbély Családi Pincészet

A Szent Donát Birtokon: Kreinbacher Pincészet, Tornai Pincészet, Szöllősi Mihály, Szászi Endre, Bakó Ambrus, Csetvei Pince
Csopaki Kódex: Homola Pincészet, Söptei Pincészet, Petrányi Pincészet, Koralevics Pince, Fekete Pince, Csiszár Pince, Szt. Donát Birtok,
Balatoni Kör: Laposa Borbirtok, Istvándy Pincészet, Váli Pincészet, Szeremley Birtok, Bezerics Pincészet, Bujdosó Pincészet,
Rizling Generáció: Gyukli Pince, Dobosi Pincészet, Zelna Borászat

ccc

A Jásdi pincészethez a kísérő falatok a Chianti Delicateból érkeznekA Jásdi pincészethez a kísérő falatok a Chianti Delicateból érkeznek

Az rendezvényt számos helybéli szolgáltató támogatja olaszrizlingekre komponált menükkel, programokkal. A környék neves éttermei, kávézói, cukrászdái mellett ott a lesz veszprémből a Chianti is, akik a vasárnap déltől komponálnak Varga Roland séf vezetésével egy borebédet a legjobb olaszrizlingekkel:

  • Keleméri bárány hasalja, édeskömény salátával
  • Tokhal citrusos beluga-lencsével és pak choi-jal
  • Tökmagos vaddisznószűz lilaburgonya- dödöllével, vargányával
  • Kézműves sajtválogatás Kalla Rolandtól, Ficsor Árpitól és Reményik Kálmántól
  • Tonkababos túrógombóc

A hétvége részletes menetrendje a Facebookon olvasható.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.