Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
14°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
14°C

Nőnap nők nélkül?

2016. március 6. 18:51 // Forrás: Képek: Internet
Annak ellenére, hogy nekünk jutott a gyerekszülés fájdalma, a havi hangulatingadozások vagy a változókor, igazi méltóságteljes, erős nőnek lenni szerintem csodás. Kár, hogy az ilyen ma már kiveszőben van.

Sok gondolat kavarog bennem, de próbálok egy témára szorítkozni: a mai lányok el vannak tájolva, az anyáink és nagyanyáink által képviselt erkölcsi értékrend pedig egyre gyorsabban vész a feledés homályába.

Joggal feltételezheti rólam bárki, hogy huszonéves fejjel gyakorlatilag még semmit nem láttam az életből. Épp ezért próbálok a környezetemben látott, tapasztalt jelenségekre reflektálni.

Az egyik ezek közül az egyre divatosabbá váló „feminácizmus” (nem összekeverendő a feminizmussal). Dicséretesnek tartom, ha valaki úgy dönt, önsajnálat helyett inkább megpróbálja jól érezni magát a bőrében – egyedül is. Ám attól, hogy megégetted magad, még nem kell elhinned, hogy minden férfi szemét és megbízhatatlan.

A mondanivalóm véletlenül sem az, hogy a nők helye a konyhában van, az egyenjogúságukért való küzdelmük pedig épp annyira hiábavaló, mint halat biciklizni tanítani. Az viszont már komoly baj, amikor az X kromoszómájúak tömegesen meg vannak győződve arról, hogy ha egy férfi erőszakot követ el egy nő ellen, azt minimum akasztással kellene büntetni, ellenben, ha egy nő támad meg egy férfit, akkor az a férfi nem is igazi férfi. Ez minden, csak nem egyenlőség.

A másik terjedőben lévő jelenség az „időszakosság”. Az ember lecseréli a telefonját, ha az tönkremegy és sajnos ugyanezt teszi az emberi kapcsolataival. A lányok már nem keresik a sírig tartó szerelmet, beérik egy menő autóval, drága órával és egy helyes arccal. Mert azzal lehet villogni Facebookon és Instagramon. A kapcsolatokban pedig kialakul egyfajta versenyfutás az idővel: „Le kell pattannom, mielőtt engem pattintanak le.”

Elcsíptem egy beszélgetést múltkor:

- Nem tudom túltenni magam rajt, még mindig szeretem…
- Hallgass rám, egy pasit csak úgy felejthetsz el, ha egy másik alá fekszel.

Én inkább maradnék a régimódi mintánál. Tehát ha én férfi lennék – nem egy fiú, hanem kialakult értékrenddel bíró, felnőtt férfi – akkor olyan társra vágynék, aki okos, talpraesett és magabiztos, de emellett kellő alázat van benne, elismeri, ha téved és ne adj Isten, nem a pénztárcám vastagságával egyenesen arányosan változnak az érzései.

Van az a jól ismert elmélet, miszerint ha egy srác minden csajt megkap, akkor ő a legnagyobb spíler, ellenben ha egy lány mindenkinek odaadja magát, akkor rásütik a ribanc jelzőt.

Ez olyan igazságtalan, nem lányok? Egy frászt! A srác, aki minden este mást visz haza egyáltalán nem akkora király. Ugyanis csak egyszer kell találkoznia egy olyan lánnyal, aki nem adja be a derekát az első este és a külső mögött valami többet keres s akkor ez a lány nevetve fogja faképnél hagyni.

Szóval csajok, gondoljatok arra, hogy minden éremnek két oldala van. Szívetek joga mindenkivel összefeküdni, vállalhatatlanra inni magatokat hétvégente és falatnyi ruhákkal kompenzálni a belső bizonytalanságotokat, de eszetekbe ne jusson arról panaszkodni, hogy a srácok nem a személyiségetekre kíváncsiak.

A férfi dolga, hogy tisztelje a nőt, a nő dolga, hogy okot adjon a tiszteletre.

Egy nő smink nélkül, szakadt pólóban is nő, mert nem hagyja, hogy a külsőségek határozzák meg. Békében él önmagával és tisztában van az értékeivel. Egy nő felismeri, hogy nincs szüksége játszmákra, jelenetekre, és mély dekoltázsra, hogy felhívja magára a figyelmet. Egy nő a leghűségesebb szövetséges és a legbiztosabb támasz egy életen át.

Március 8-án ünnepeljük azokat, akik még mindig így gondolják.

Szabó Virág
további cikkek
Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.