Goût de France - Good France elnevezésű ünnepi esemény keretében a világ különböző pontjain, a legkiválóbb éttermek felkért séfjei több fogásos menüt készítenek el március 21-én, így tisztelegve a francia konyha előtt. Az esten a Föld 5 kontinensének 1000 étterme vehet részt, és a veszprémi Chianti az egyetlen vidéki étterem a hazánkból beválogatott 9 közül. A résztvevő éttermekről idén is egy párizsi bizottság döntött.
A hétfői est sikere után akkora érdeklődés volt a veszprémi étteremben, hogy kedd este külön engedéllyel még egyszer szervírozzák a Varga Roland chef által megálmodott menüsort, amely a francia konyhára épül, a szokásos Chiantis csavarral.
A GOÛT DE FRANCE" MENÜ
- Fogadó bor: Billecart-Salmon extra brut
- Langyos bouillabaisse-kocsonya petrezselyemhabbal
William Fevre Chablis, 2013 - Kacsamell és kacsamáj bigarade chutney-val
Domaine Des Choix Beaune Premier Cru, 2011 - Szarvasbélszín vargányás articsókafőzelékkel, vajas kelbimbóval
Chateau Palmer Alter Ego de Palmer, 2011 - Roquefortsajt dióval, birssel és szarvasgombával
Jean Pellissier Chateauneuf- du- Pape, 2007 - Clafoutis szuflé
Chateau Mauras, Sauternes, 2011