2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Indul a turistaszezon a királynék városában

Harmadik alkalommal is megrendezik a Turisztikai Szezonnyitót április 24-én, vasárnap. Változatos programok és rengeteg helyszín várja az érdeklődőket.

ESŐHELYSZÍN!

Vasárnapi programunkat a korábban meghirdetett Kolostorok és Kertek Rendezvényhelyszín helyett a Veszprém Agórában (Veszprém, Táborállás park 1.) tartjuk. A várban és a kiállítóhelyekre tervezett programokat változatlan helyszínen rendezzük meg!

"A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a turisztikai szezon kezdetére. Azt szeretnénk elérni, hogy egy napig minden turista itthon érezhesse magát nálunk, a polgárok pedig fedezzék fel városuk rejtett kincseit, lehetőségeit s legyenek turisták"– mondta el Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Kolostorok és Kertek szabadtéri színpada, a Jezsuita Templom, a veszprémi várnegyed és a belváros egyaránt programok helyszínéül fog szolgálni. A szervezők készülnek rendhagyó idegenvezetéssel, pincér futóversennyel, kerékpáros ügyességi pályával, kalandtúrával és színházi előadással is, ám ez csak kis hányada a programoknak.

Idén több újdonságra is készülhetünk: a Bakony és Balaton TDM ingyenes kerékpárkölcsönzési lehetőséggel támogatja az eseményt, illetve a helyi termelői piac is kitelepül a rendezvény idejére.

Számos kulturális és egyházi intézmény kedvezményesen vagy ingyenesen lesz látogatható, emellett sok étteremben és vendéglátóhelyen is kedvezményesen ehetünk, ihatunk a helyszínen kapott jelvény felmutatásával. A Veszprémvölgy és az Óváros tér között idén is ingyenes kisvonat közlekedik majd.

Debreczeny Zoltán festőművész szerint városunk rengeteg kiváló képzőművésszel és festővel büszkélkedik, emellett pedig festői kis utcákkal, völgyekkel, patakokkal, amelyek érdemesek a megörökítésre. A nyitott műterem alapgondolata, hogy a művészek kivonuljanak s nyitott közönség előtt fessék meg benyomásukat a városról.

Rossz idő esetén a szervezők pénteken adnak tájékoztatást a helyszín- és programmódosításokról.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester kifejtette, hogy a királynék városában a történelmi hagyományok és a múlt találkozik a jelennel és a jövővel, hisz a tradicionális értékek ápolása mellett Veszprém az állandó, dinamikus fejlődést is szem előtt tartja.

Neubauer Sándorné Edit, a Veszprémi Turisztikai egyesület elnöke úgy véli, Veszprém nem egynapos város, ez a rendezvény pedig kiváló lehetőség arra, hogy ezt minden látogató felismerje.