2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Veszélyben a veszprémi vendéglátósok?

2016. április 20. 11:14
Egy esetleg megépülő luxusszálloda ellehetetlenítené a helyi vállalkozásokat.

Néhány héttel ezelőtt a Veszprémi Turisztikai Egyesület közgyűlésén elhangzott el először az értesülés, miszerint a Veszprém Aréna melletti területen új szálloda épülhet. A lehetséges beruházás – érthető módon – nem váltott ki nagy tetszést a vendéglátásból élő helyi vállalkozók körében.

Szomszédokat kapna az Aréna?Szomszédokat kapna az Aréna?

"A Veszprémi Turisztikai Egyesület ülésén valóban felvetődött ez a kérdés, de csak kérdés formájában, akkor nem foglaltunk állást ebben az ügyben" – válaszolta kérdésünkre Neubauer Sándorné, az egyesület elnöke. – "Egy héttel később Polgármester úr az egyesület meghívásának eleget téve egy kerekasztal beszélgetésen vett részt tagjaink körében, ahol újra felvetettük ezt a témát. A jelen lévő szállodások aggodalmukat fejezték ki egy nagy szobaszámmal rendelkező szálloda létrehozásával kapcsolatban. Az volt a vélemény, ha valamelyik szállodalánc telepszik be a városba, komoly veszélyt jelenthet a jelenlegi házakra, lenyomhatja az árat, a korábbi szállodai partnerek a céges szerződéseik egy részét elveszhetik, lehet, hogy néhányan nem is fogják bírni a versenyt."

Neubauer SándornéNeubauer Sándorné

"A szállodák kapacitása csak nagyobb városi rendezvények idején bizonyul kevésnek, amikből csak néhány van egy évben, a kihasználtság ugyan javult a korábbi évekhez viszonyítva, de még bőven vannak tartalékok. Kollégáim felvetették, hogy nem tudja-e az önkormányzat bizonyos feltételekhez kötni új szálloda létesítését, hogy mintegy felügyeleti jogot gyakoroljon a régi vállalkozók érdekében, azonban azt a választ kaptuk, hogy a jelenlegi jogszabályok ezt nem teszik lehetővé."

Érdeklődtünk a városházán a pletykákban említett Aréna melletti területről – azt a választ kaptuk, hogy az önkormányzatnak nincs tudomása itt megvalósuló beruházásról.

Söge

További cikkek

Idén is a Continental vezeti a toplistát
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Kétnapos konferencián osztják meg tapasztalataikat a foglalkoztatásról a megyei jogú városok képviselői Veszprémben.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
A tavalyi 41 ezer forint helyett az idén már átlagosan 48 400 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából.
Fordulat a lakáspiacon
Fordulat a lakáspiacon
Csökken a kereslet, elfogytak a vevők, ez pedig lejjebb nyomhatja az ingatlanárakat. Az Otthon Centrum szakembereit kérdeztük, mi zajlik a lakáspiacon?
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap