Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Koncertek és borkóstoló Balatonfüreden

2016. június 5. 9:35 // Forrás: mti
A könyvbemutatók és irodalmi beszélgetések mellett koncertekkel és borkóstolóval várja a csütörtökön nyíló balatonfüredi könyvhét a látogatókat.

Cserép László, a városi önkormányzat művelődési osztályvezetője elmondta, hogy a programok összeállításakor igyekeznek kiszolgálni a balatoni előszezon vendégeinek igényeit is, az irodalmi rendezvények mellett így évről évre helyet kapnak a zenei, valamint a gasztronómiai programok is. A fesztivál díszvendége Bodor Ádám író lesz, akivel Boka László irodalomtörténész beszélget - közölte.

Bemutatják Beck Andrea Titoktündér, Kositzky Attila Vadászpilóták és bajtársaik című könyvét, de a közelmúltban elhunyt, balatonfüredi kötődésű Szekeres Károly keramikusművész albumával, Fried István Jókai Mórról másképpen című új kötetével, valamint Kodolányi Gyula Üzenetek W.Sh.-től című művével is most találkozhatnak először az irodalom és a művészet kedvelői - részletezte Cserép László. Praznovszky Mihály irodalomtörténész Vidám kalandok a vajdával címmel tart rendhagyó irodalomórát a Lóczy Gimnáziumban Eötvös Károly halálának századik évfordulójához kapcsolódóan.

A rendezvényen fellép a Csopak Demizson Allstars Orchestra, a Gayer Mátyás Trio a Molnár-Gyányi duo, a Mörk, a BalaTone Quartett, Király Martina és Bogdán Norbert.

Szombaton délelőtt a ringató játszóház és Danny Bain várja a gyerekeket, a Danny mesél című könyv zenés bemutatójával. Délután Orbán János Dénes és Muszka Sándor költő részvételével Fehérnépecske bugyiharisnyában, avagy alkalmi mesék idegbeteg fölnöttőknek címmel vidám székely irodalmi előadás várja a közönséget. Este a sörgyártás történetéről szóló előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők és a Zirci Apátsági Sörfőzde italait lehet majd kóstolni, valamint bemutatják a balatonfüredi Tempevölgy folyóirat legújabb számát.

A fesztivál zárónapján a Paradicsomleves betűtésztával - Etetős versek a menzáról című könyv verseiből ad elő a Kompánia Társulat, majd a Hát (m)ilyenek a macskák? címmel, Sajdik Ferenc könyve alapján készült animációs filmet vetítik.

vehir.hu
további cikkek
Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja gyászhír Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja A Buenos Aires-i rendőrség tájékoztatása szerint 31 éves korában elhunyt Liam Payne, a One Direction zenekar tagja, miután kizuhant egy helyi hotel harmadik emeletéről.  tegnap 12:00 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45 Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Kedd délután volt a Jóra való buzgóság című előadás bemutatója, melyet a szabadságvesztésüket a veszprémi bv. intézetben töltő fogvatartottak mutattak be. A darabot Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő szakmai irányításával állították színpadra, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében mutatták be. 2024. október 16. 15:18 Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT kultúra Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT Már három éve pezsegteti Veszprém belvárosának kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT brunch-bisztró, ahol az születésnapi hétvége során új kiállítással és zenei élményekkel is lehetett találkozni, miközben konyhában és a pultban sem volt megállás egy pillanatig sem. 2024. október 14. 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.