2021. november 28.
//
Stefánia névnap

München: Nem iszlamista, hanem 'klasszikus ámokfutó' volt az elkövető

2016. július 23. 12:12
mti
Az iskolai lövöldözések pszichológiája érdekelte, nem a Korán.

A nyomozás első megállapításai alapján "klasszikus ámokfutó" lehetett a péntek este történt müncheni lövöldözés elkövetője - közölte szombaton a müncheni ügyészség illetékese. Thomas Steinkraus-Koch vezető ügyész az eljárás irányítóinak közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem találtak semmilyen politikai vonatkozást az ügyben.

A 18 éves elkövető valószínűleg nem volt egészséges, a "depresszió típusai közé tartozó" pszichés betegségben szenvedhetett. A bűnügyi nyilvántartásokban két ügyben szerepelt, egy testi sértés és egy lopás sértettjeként. Robert Heinberger, a bajor tartományi bűnügyi hivatal vezetője elmondta:

az elkövető szobájában találtak egyebek mellett ámokfutásról szóló újságcikkeket és egy könyvet, amelynek az a címe, hogy Ámokfutás fejben - miért gyilkolnak az iskolások.

Az elkövető egy pisztollyal és 300 tölténnyel felfegyverkezve kezdett lövöldözni péntek este. Kilenc halálos áldozata között három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült között pedig több gyerek.

vehir.hu

További cikkek

Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben
Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben
Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek.
Terrortámadás Bécsben
Terrortámadás Bécsben
Egyszerre több helyen indítottak támadást fegyveresek hétfő este Bécs belvárosában.
Merényletek Srí Lankán - Azbej Tristan: a kormány gyorssegélyt ajánl fel a súlyos sérülteknek
Merényletek Srí Lankán - Azbej Tristan: a kormány gyorssegélyt ajánl fel a súlyos sérülteknek
A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek - jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Katolikus templomokban robbantottak Srí Lankán
Katolikus templomokban robbantottak Srí Lankán
Több mint 100-an meghaltak a húsvétvasárnap történt támadássorozatban.
Több mint állás – együttállás: Mentorálással a pályakezdőkért
Több mint állás – együttállás: Mentorálással a pályakezdőkért
Két hónapja vette kezdetét városunkban a „Veszprémben a jövőd” nevet viselő mentorprogram, amely arra hivatott, hogy pályakezdő fiatalok munkahelyi beilleszkedését támogassa, átsegítve Őket azon a kezdeti időszakon, amikor gondtalan tinédzserből dolgozó felnőtté válnak, annak minden szépségével és kihívásával együtt.