Nemes cselekedetre szánta el magát az a hét étterem szakácsa, és vele együtt hét másik borászat, akik részt vesznek a szeptember 11-i veszprémi SVÉT-en. A vasárnapi gasztró nap előestéjén ugyanis néhány korábbi rendezvényükhöz hasonlóan jótékonysági borvacsorát tartanak. Először a harmadik SVÉT-en, Villányban, majd tavaly Pannonhalmán rendeztek hasonlót.
Minden fogást más-más szakács készít majd el, amelyekhez természetesen a környék pincészetei - egész pontosan a Balatoni Kör tagjai- adják a bort.
A pontos menü még nem, viszont a szakácsok és a borászatok neve már ismert, íme:
Résztvevő borászatok:
- Pálffy Pincészet /Pálffy Gyula
- Laposa Pincészet /Laposa Bence
- Légli Ottó Pincészete/ Légli Ottó
- Jásdi Pincészet /Jásdi István
- Szent Donát Pincészet /Kovács Tamás
- Bujdosó Pincészet /Bujdosó Ferenc
- Villa Tolnay pincészet /Nagy László
Éttermek:
- Baricska Csárda /séf: Somogyi Károly
- Chianti Étterem /séf: Varga Roland
- Villa Medici Étterem /séf: Amrein Csaba
- Oliva Étterem / /séf: Tornyos Balázs
- Kistücsök Étterem / séf: Jahni László
- Viator Étterem /séf: Gyurik Gábor
- Ikon Étterem/séf: Pataky Péter
Az esten nem csak a Stílusos Vidéki Éttermiség csoportosulás tagjai főznek, ugyanis a szervezők szerint Veszprémben két másik kiváló étterem is létezik, -az Oliva és a Villa Medici - , így az ő séfjeik is meghívást kaptak a rendezvényre.
A szokásos méretű, 50 fős borvacsoráért jótékonysági mivolta miatt némileg többet, 25 ezer forintot kell fizetni, ahova a legtöbb hely ugyan már elkelt, de a szervezők szerint van még néhány üres szék.
A szeptember 10-én este hét órakor kezdődő borvacsora bevételének egy részét egy nemes ügyet támogató szervezet, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat kapja meg.
Asztalt foglalni ezen a számon lehet: +36 88 410 385
Mi is az a SVÉT? Mi lesz szeptember 11-én Veszprémben?
Veszprémben főz a vidéki vendéglátás krémje - vehir.hu
Debrecen, Pannonhalma és Palkonya után idén szeptember 11-én a veszprémi várba érkezik a vidéki vendéglátás színe-java, hogy egy nap alatt mutassák meg, mit gondolnak a vidéki vendéglátásról. Mint ahogy arról már tavaly novemberben elsőként beszámoltunk, Veszprémben tartja éves gasztronómiai csúcsrendezvényét a vidéki vendéglátást népszerűsítő szervezet, a Stílusos Vidéki Éttermiség, azaz a SVÉT.