2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Karácsonyi készülődés, vásárlás és szelfiszarvas

2016. november 25. 19:41
Ünnepélyes keretek között nyitották meg a karácsonyi vásárt – és ezzel együtt az Illatos Advent programsorozatot – péntek este a Kossuth utcán.

– A tavalyi sikereken felbuzdulva szeretnénk még jobban kihasználni azokat a lehetőségeket, amiket a felújított belváros nyújt – fogalmazott dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. Elmondta: a Kossuth utcán nem csak a vásárlásra lesz lehetőség; a legkisebbeket mesekuckóval, foglalkoztatóval várják az adventi hétvégéken, de emellett nosztalgia körhinta is a gyerekek rendelkezésére áll.

A Főposta téren elhelyezett rénszarvas pedig népszerű szelfipont lesz a szervezők reményei szerint.

Temesvári hozzátette: a rendezvénytér a karácsonyi készülődés praktikus oldala mellett a lelki ráhangolódást is segítheti a megteremtett ünnepi hangulat által.

Brányi Mária alpolgármester is inkább erről, a lelki felkészülésről, az Illatos Advent programsorozatról beszélt. Kijelentette: a karácsony minden évben a legfontosabb családi ünnep, ilyenkor átérezzük, micsoda erőt ad a családi kötelék.

A következő egy hónapban gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, hagyományőrző rendezvényekkel készülhetünk az ünnepre, a széleskörű kínálat lehetővé teszi, hogy mindenki saját lelkületéhez illő módon várja a karácsonyt.

A közüzemi szolgáltató vezérigazgatója és az alpolgármester közösen kapcsolták fel az ünnepi fényeket.

Az Illatos Advent progamnaptárát ide kattintva találja meg.

Képek
Söge
Domján Attila

További cikkek

Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Mindannyian ismerünk néhány karácsonyi verset a gyerekkorunkból és sokan valószínűleg egy-egy jelenetet is elképzeltünk hozzá. Ezt gondolatot vittük most tovább, ahol ünnepi Fortepan válogatásunkban karácsonyi versek részleteit társítottuk a képekhez.
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Meggyulladt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján, melyet Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Megyesi Ferenc atya gyújtottak meg szombaton a Várban.
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Környezeti terhelés szempontjából a karácsony nem a legzöldebb ünnepünk, pedig néhány lépéssel jelentősen csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomát. Például azzal, hogy nem veszünk meg minden kacatot, vagy éppen fenntarthatóbbá tesszük a karácsony ékét, a fát.