Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

A kórházba már megérkezett a Mikulás!

2016. december 4. 9:36
Énekszótól és nevetéstől volt hangos szombat délután a Veszprém Megyei Kórház Gyermekosztálya. Joulupukki egyenesen Finnországból repült a lurkókhoz, hogy örömet szerezzen nekik.

A Nagyszakállú gondoskodott arról, hogy minden gyerekhez legyen pár kedves szava – kisebbekhez és nagyobbakhoz is. Azt is megtudtuk tőle, hogy Rovaniemiben, a Télapó hazájában húsz centiméteres hó és mínusz 14 fok van! Ő azonban már tudhat valamit, mert megígérte az apróságoknak, hogy Veszprém is fehérbe öltözik még az idén.

Joulupukkit a Kukkantó Baráti Kör Egyesület és a VEMAFI hozta el a gyerekeknek. Az egyesület tagjai és a Báthory István Általános Iskola Kis Kórusa rövid műsorral és ajándékcsomagokkal is kedveskedett azoknak a gyerekeknek, akik a Kórházban kénytelenek tölteni az adventi időszakot.

A Mikulás ellátogatott a gyermek intenzív osztályra is. A Kukkantó egyesület 25 éve látogatja meg a karácsonyt megelőző időszakban a kórházban gyógyuló kis betegeket. Jótékony célú akciójukban a gyerekek segítenek beteg kis társaiknak, jó szóval, énekkel, cselekedettel!

A napnak idén is nagy sikere volt, olyannyira, hogy az apróságok be sem fértek a terembe.

Szabó Virág
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.