Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bárcziban a szeretet nyelvét beszélik

2016. december 9. 20:49
Teltházas nézőtér előtt, meghitt hangulatban zajlott a 25. alkalommal megrendezett Bárczi Caritas Gála péntek este az Agórában. A jótékonysági esemény bebizonyította: a szeretetteli gondoskodás igenis kifizetődik.

Nincs Bárczis iskolaév hagyományos jótékonysági gála nélkül, és sokak számára évzárás sem, bármilyen sürgetőek is a teendők. Így van ezzel Szauer István, a Klik Veszprémi Tankerületének igazgatója is, aki sűrű programja mellett is szakított időt az eseményre.

Szauer IstvánSzauer István

„Annyi elfoglaltságom akadt, hogy minden programomat lemondtam, de a Bárczi Gálára nem mondhattam nemet. Amit itt kaptam – akár csak a gyerekek tavalyi Pinokkió előadására visszagondolva – az a mai napig feltölt” – árulta el az igazgató, hozzátéve: akárhányszor az iskolában jár, mindig baráti hangulat fogadja, nyugalom, szeretet és béke árad a falakból és a gyerekek tekintetéből egyaránt. Az öröm pedig a színpadon is visszasugárzik – ami persze alázatos munka nélkül elképzelhetetlen lehetne. Hiszen a siker és a győzelem nem a falakban rejlik, hanem a védők lelkében, azok a védők pedig jelen esetben a pedagógusok – idézte fel az igazgató az Egri csillagok sorait.

Szauer szavait támasztotta alá Horváth Éva, a Bárczi iskola igazgatónője is: ezt a munkát másként nem is lehet végezni. „Az iskolában nemcsak az anyanyelvünket beszéljük, hanem a szeretet nyelvét is, mert van, amit szavakkal nem lehet leírni, de a szívünk elmondhatja. Amellett, hogy vigyázzuk és óvjuk mindenki egészséget, kiváló közösséget tudunk építeni, ahol felnőtt, gyerek egyaránt jól érzi magát.” Ez persze időnként kimerítő feladat, de a tudat, hogy a rájuk bízott gyerekek öröméért dolgoznak, gyógypedagógusként pedig mind egyenlők és segíthetik egymást, újra és újra erőt ad.

Horváth ÉvaHorváth Éva

A példaértékű nevelő munka pedig meghozza a gyümölcsét: a közönség nagy tapssal köszönte meg a tanárok és a diákok közös előadásait, a legkisebbek furulyás műsorától kezdve a zenés-verses fellépéseken és a zongoraszólón, néptáncon át a színházi előadásig, időnként pedig maguk is csatlakoztak egy-egy dal elénekléséhez, igazolva, hogy itt egy örömteli közösség formálódik.

Az iskola a hagyományokhoz íven idén is Bárczi-díjjal jutalmazta a jók között a legjobbakat is, a gála helyszínén megvásárolható támogatói jegyekből és ajándéktárgyakból, valamint az Adományozó Hengerbe befolyt összeget pedig iskolai rendezvények, táborok finanszírozására fordítják.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.