Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A karácsonyt ünnepelték Dózsavárosban

2016. december 14. 20:57
Nemcsak a karácsonyi ünnepek alatt fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, hanem az adventi készülődés alatt, és tulajdonképpen egész évben is. Ennek szellemében zajlott szerda este a Dózsaváros hagyományos karácsonyi ünnepsége.

„Amit az ünnep előtt adsz az ünnepre, az jobban gyarapít téged, mint amit az ünnep egyszeri alkalommal képes lesz neked nyújtani. ”

Antoine de Saint-Exupéry szavai ma sem koptak meg, éppúgy igazak napjainkban. Ne csak karácsony napjaiban forduljunk oda embertársainkhoz, kezdjük meg már jóval korábban a készülődést! Advent idején különösen fontos, hogy törődjünk egymással, meghallgassuk a másikat – a családban, baráti körökben, munkahelyen egyaránt. A lelki megtisztulás, az egymásra figyelés, a közös beszélgetések, a közös várakozás örömének időszaka ez. Ha sikerül jól töltekeznünk, az ünnep meghitt hangulata a hétköznapokban is velünk marad majd.

Ezt tartotta szem előtt a Dózsaváros közössége is, amikor ismételten megszervezték hagyományos karácsonyi ünnepségüket, melyen barátok, családok, a Baráti Kör, a helyi nyugdíjasklub tagjai és civil szervezetek, az önkormányzat helyi képviselői, a Dózsa iskola, a Vadvirág óvoda és a Napsugár bölcsőde apróságai is szép számban vettek részt, a csípős hideg ellenére is. A szupermarket előtti téren szaloncukorral és meleg teával várták a jelenlévőket, a kis műsor keretében pedig énekkel, tánccal, gyertyagyújtással, a karácsonyfa állítás szokásának felelevenítésével idézték meg a karácsonyi hangulatot.

A jelenlévők a saját példájukkal bizonyították, amit Némedi Lajos alpolgármester is kifejtett köszöntőjében: a legnagyobb ajándék nem a díszes csomagolásba bújtatott plázakincsekben rejlik, hanem a szívünkben lakozó szeretetben.

Példaértékű az összefogás is, aminek köszönhetően felállhatott a Dózsaváros karácsonyfája. A fát Mohos István és felesége adta, Nagy János segített a szállításban, a Baráti Kör és a polgárőrség tagjai állították fel, és a nyugdíjasklub képviselői díszítették.

Az ünnepségen részt vett Medveczky Miklós plébános is, aki elmondta, egy hívő ember számára a legnagyobb ajándék Jézus, akinek a születése lámpásként hatott a sötét éjszakában, majd Ady Endre Kiskarácsonyi ének című versével kívánt áldott karácsonyt.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.