2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Kutyamenhelynek adakoztak a veszprémi FIT-es diákok

  • oktatás
  • 2016.12.21
    11:13
  • Mayweather-Miller Communications
A helyi Állatvédő Egyesületnek gyűjtöttek adományt a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjának veszprémi kisdiákjai.

„Nagyon sok állatszerető diák jár hozzánk, akiknek hasonlóan hozzám szívügye a rászoruló kedvencek megsegítése, így nem először szerveztünk gyűjtést állatmenhelynek. Szeretnénk, ha az ünnepek alkalmával diákjaink átéreznék az adakozás, ajándékozás pozitív élményét, ezért is törekszünk arra, hogy időről időre hasonló programokban vegyünk részt a gyerekekkel ” – nyilatkozta Dr. Csinády Rita, a Fiatal Tehetség Program veszprémi központjának vezetője.

Elsősorban kutyusok gondozásához szükséges eszközöket, játékokat és tápot gyűjtöttek a FIT-es diákok és családjaik, amelyeket karácsony utolsó hetében juttattak el a menhely számára. A gyerekek kreatív ajándékkal is meglepték az Állatvédő Egyesületet: két plakátot is készítettek, az egyik örökbefogadásra, míg a másik az adó 1%-ának felajánlására ösztönzi az állatkedvelőket.

A képzésben részt vevő ötödikes és hatodikos felső tagozatos diákok nagy izgalommal és örömmel vettek részt a karácsonyi jótékonykodásban, amely már hagyománynak mondható a Fiatal Tehetség Program keretén belül. A FIT Program jelenleg az ország négy városában (Szolnokon, Veszprémben, Pécsett, Miskolcon) és a fővárosban működik. A rendhagyó képzés során a diákok olyan, a mindennapi élethez sok szállal kötődő területeken szerezhetnek jártasságot, mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek vagy az egészségügyi tudatosság.