Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egészség szigete

2016. december 21. 13:56
Sikerült már megtalálni a #-et a Kossuth utcán? Nem? Akkor súgunk. #Fresh2Be – The Healthy Lifestyle címen nyit meg Veszprém új lébárja, mely komplex szolgáltatást nyújtva kíván segíteni az egészséges életmód kialakításában.

Korábban már beszámoltunk portálunkon arról, hogy új helyen, de ugyanazt a magas minőséget és szellemiséget, a tudatosságot képviselve jön létre lébár.

A terv mostanra forrta ki magát, s a Kossuth utca alján, a Telekom üzlete mellett az ideális helyet is sikerült megtalálni hozzá, ahol az elképzelések szerint hamarosan egy komplett kis egészségsziget alakul ki. „Az alapokat még mindig a dzsúszok és a smoothie-k képezik, de szerettünk volna ezen felül egy kicsit többet is adni, így néhány újdonsággal is kiegészül a termékpaletta” – mondja Tőszegi István, aki két, szintén a sporthoz közel álló barátjával összefogva fogja működtetni az üzletet.

Képeink illusztrációkKépeink illusztrációk

Sőt, nem csak az egészséges, élő ételek tekintetében szélesedik az üzlet. Kifejezett céljuk saját korosztályukon túl az Y, Z generáció fiataljai felé is nyitni – ami egyébként – ahogyan a név, #F2B is mutatja – a letisztultabb, fiatalosabb dizájnban is megjelenik, noha ez csak másodlagos szempont a közönség megszólításánál. Régi mondás ugyanis, de igaz: az egészség megőrzését nem lehet elég korán kezdeni, a megelőzés pedig még mindig sokkal könnyebb, mint a visszaszerzésért folytatott küzdelem.

„Hisszük, hogy az egészségünkhöz is úgy kell viszonyulnunk, mint a bolygóhoz, amelyet csak kölcsönbe kaptuk, így spórolnunk kell a tartalékainkkal. Persze a testünk a sajátunk, az egy templom, de ha mi egészségesek vagyunk, az a szeretteinket is tölti, kölcsönösen működik a dolog.” A dzsúszok pedig kifejezetten hatásosak ebből a szempontból: kívül-belül felüdítenek, sokkal energikusabbá tesznek. Egészen másként indul a nap, ha reggel megiszunk belőlük egy pohárral. Éppen ezért a nyitva tartást is úgy szeretnék kialakítani, hogy aki akar, az iskolába vagy munkába menet már be tudjon ugrani a helyre felfrissülni.

Az italokat egyébként elsősorban a szezonális gyümölcsök, zöldségek köré építi fel – mert ez is hozzátartozik a tudatossághoz –, és nagy szeretettel fogadja a környező települések minőségi áruval rendelkező őstermelőit.

Ami pedig a komplexitást illeti, a #Fresh2Be nevéhez híven nem áll meg az étkezésnél. Már csak annak okán is, hogy mindhárman sporttal foglalkoznak, így értelemszerűen a mozgás is nagyobb hangsúlyt kap a jövőben. A tervek szerint az újév tavaszától kezdve pedig minden hónap második hétvégéjén #Fresh2Be sportszombatot szerveznek.

Az első alkalomnak már meg is van az időpontja: március 11-én egy futóversenyre várják a veszprémieket. A rajt az üzlet elől indul, innen kell eljutni a Betekints-völgybe, majd vissza, a távot sikeresen teljesítők pedig jutalomként egy dzsúszt és egy szelet sütit kapnak – merthogy a Mosoly cukrászda kiváló laktóz-, glutén-, és cukormentes termékei is megtalálhatók lesznek viszonteladásra. De ha valaki úgy érzi, a futásra nem áll készen, annak sem kell megrettennie: sétával, így akár családostul, babakocsival is teljesíthető a táv. Aki viszont kifejezetten versenyként tekint a kihívásra, az beérkezéskor megkapja az idejét, amit a következő alkalommal megdönthet.

„Veszprém nagyon szép kisváros, remek adottságokkal – mondják. – De ne csak emiatt legyen jó itt élni, hanem azért is, mert a közösség odafigyel magára.”

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.