2018. július 15., vasárnap
Henrik névnap

A VKSZ Zrt felkészülten várta az Utcazenét

Komoly előkészületeket igényelt a fesztivál a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. számára is.

Mint weboldalukon írják, 120 darab 240 literes gyűjtőedény kerül ki a fesztivál területére, és elvégezték a zöldfelületek állapotának fotódokumentációs felmérését is, a későbbiekben felmerülő zöldkár-elhárítási munkák igényléséhez. A szolgáltató munkatársai idén is dolgoznak éjszakai műszakban, folyamatosan végeznek zsákos gyűjtést az esték során annak érdekében, hogy könnyebb legyen kezelni a folyamatosan halmozódó hulladékot. A kukásautók és a kis teherautók mindig reggel szállítják el az összegyűjtött hulladékokat.

Az előkészületekbe a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulói is bekapcsolódtak. A kilenc tanuló a VKSZ-nél tölti szakmai gyakorlatát, tanulói szerződés köti őket a társasághoz. "Nagyszerű fiatalok, akik kenik – vágják a belvárosi zöldfelületeink növényfajtáit, lelkesen metszik a levendulát, vágják a sarjakat, kapálják a murvás utakat és gyűjtik a hulladékot" - írja a szolgáltató weboldala.

A VKSZ Zrt. saját standdal is jelen van a helyszínen, ahol a kukadekorációs pályázat nyertesei által megvalósított remekek díszítik majd a közterületet, de lesz gyerekszínező és még jó néhány érdekesség.