2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Nekem is lehet világnapom?

A mai világban már szinte nem is furcsa, ha furcsasággal találkozunk. A megszokott és tisztelt világnapok mellett természetesen „ínyencségekkel” is találkozunk. Körbenéztünk, milyen különlegességek vannak az ünnepelt világnapok körében.

Össze sem tudtam pontosan számolni, hány világnapot „ünnepelünk” a világon. De tényleg mindegyiket ünnepeljük? Mindegyiket ismerjük? És tudjuk, hogy mit ünneplünk az adott emléknapon?

Ember legyen a talpán, aki képes megjegyezni, hogy mikor minek van a világnapja, hiszen még régen észben tartottuk a karácsonyt, a húsvétot, és a magyar történelem jelentős napjait, addig napjainkban már külön ünnep jut a csókolózásnak, párnacsatának, de a fordított gondolkodásnak is.

Tudták, hogy március 25-én van a magzatgyermek napja? Vagy azt, hogy május 17-én ünnepeljük a Homofóbia - ellenes világnapot? (Elnézést azoktól, akiknek mind ismeretes.) De ugye érdekes, hogy mik vannak? Ám ez nem minden. A csók, az alvók, a fehérneműk, és a szürke szín világnapja után azt hittem nem lehet „rosszabb”. És mégis! Összegyűjtöttem a számomra 5 legfurcsább világnapot. Íme!

Augusztus 3. péntekje: A férfiak szépítkezésének napja

Augusztus harmadik péntekjén a pasik nagyobb gondot fordítanak a szépítkezésre. A legbátrabb urak még kozmetikushoz is elmerészkednek.

Október 12.: A stresszoldó kiáltás világnapja

Ha mások számára is ismeretes, akkor talán nem lesz ciki, de ha nem, akkor se bánd, hiszen most már tényleg van okod, hogy sikíts és kiabálj.

November 19.: Legyen mindenkinek rossz napja!

Köszi, köszi, köszi! Jó lenne, ha előre fel lehetne erre készülni, és tényleg csak egy ilyen nap lenne minden évben!

Augusztus 8.: Csempéssz cukkinit a szomszédod ajtaja elé!

Eme csodás emléknapot az Egyesült Államokban találták ki, egy olyan évben, mikor a cukkiniből roppant nagy volt a túlkínálat.

Augusztus 28.: Körözz az egereddel az ikonok körül!

Nálam ez mindent vitt!

Ezek után úgy gondolom, még akár nekem is lehet világnapom!