2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

Szálka forever

Veszprémtől két órányi autóutra Szekszárd mellett egy igazi földi csoda vár. A csoda neve: Szálka.

Szálkán minden adott, hogy kipihenjük magunkat. Csodálatos földrajzi környezet: völgyek, dombok, emberléptékű gyalogtúrák, strandolási lehetőség egy mesterséges tónál. Béke és nyugalom. Sétálni, túrázni, lovagolni, biciklizni egyaránt lehet, és érdemes.

A gasztronómia kedvelői is találnak itt egy igazi ínyencfogást, a Horog Éttermet. Manapság divatos pénzügyi befektetők helyett itt szakértők hozták létre az éttermet, ahol a vendéglátáson van a hangsúly. A környékre jellemző hal, vad ételei adják a kínálat gerincét. Nemcsak ételeket, italokat kapunk, hanem kedvességet, figyelmet is. Minden ételnek van története, minden pincérnek van türelme, kedve, hogy ezeket megossza velünk. Itt tényleg, jó lenni. Itt tényleg, szép az élet!

Fotó: Horog Étterem & DelicatesseFotó: Horog Étterem & Delicatesse

A kockás abrosz kedvelőinek a Horoggal szembeni Trófeát ajánlom, ahol családias környezetben fenomenális cigánypecsenyét, rántott húst ehetünk. De aki pizzára vágyik, az is megtalálja itt a számítását. Az otthonos ízek mellett fröccsök, sörök és a helyiek várják a megfáradt utasokat. Itt bizony lehet beszélgetni az élet nagy kérdéseiről a helyi erőkkel. Horgász- és élettörténetek hangoznak el, sok-sok humorral, kíváncsisággal kísérve.

Fotó: Trófea FogadóFotó: Trófea Fogadó

Szekszárd környékén nem kerülhetjük ki a borokat. Itt bizony találkozni kell velük. Erre Szálka mellett a Lajvér Borászat adja a legjobb lehetőséget. Nem annyira közismert vörös és fehér borai igazi élményt nyújtanak. Szép borok, szép környezetben várják a szomjazókat!

Fotó: Lajvér BorbirtokFotó: Lajvér Borbirtok

De Szálkának nem a fent felsorolt gasztró és kikapcsolódási lehetőségek adják az értékét, hanem a légköre, a természetes bája. Itt igazán önmagad lehetsz. Szálka egy igazi szellemi és testi wellness. Itt a levegő, a környező dombok látványa, az itt élők természtes nyitottsága gyógyít, kikapcsol, feltölt.
Ezért mondom: Szálka forever!