2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

Plusz forrást biztosítana a veszprémi nyugdíjasoknak a Fidesz-KDNP

Erről egyeztetett nemrégiben Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselő. A szeptemberi közgyűlésre már javaslatot is fognak tenni, hogy a város plusz forrást biztosítson a nyugdíjasok részére. A Fidesz eközben továbbra is várja a Jobbik bocsánatkérését a nyugdíjasoktól.

Veszprémben több mint 13 ezer nyugdíjas él, több mint 40 nyugdíjas klub működik a városban, melyek taglétszáma nagyjából kétezer fő. A helyi önkormányzat pályázati lehetőségekkel is segíti a nyugdíjas szervezeteket, és idősügyi tanácsot is működtet.

„Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy nyugdíjas honfitársaink számára is élhető várost teremtsünk, számunkra továbbra is fontos a nyugdíjasok tisztelete és megbecsülése”

- mondta kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke Veszprémben.

Ovádi: a fidesz és a kormány partnerként tekint a nyugdíjasokraOvádi: a fidesz és a kormány partnerként tekint a nyugdíjasokra

A politikus elmondta, hogy az elmúlt héten találkozott Szente Józseffel, a Veszprémi Idősügyi Tanács társelnökével, és Török Lajossal, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnökével, melynek eredményeképp a Fidesz-KDNP frakció a szeptemberi közgyűlésre javaslatot fog benyújtani, hogy a város plusz forrást biztosítson a nyugdíjasok részére.

Ovádi szerint Veszprém mindig is kiemelten figyelt a nyugdíjasokra a városban, és több olyan intézkedést is tett, amellyel megpróbálta minél élhetőbbé tenni számukra a várost, bevonni őket és kikérni a véleményüket a fontos kérdésekben. Megjegyezte, Veszprémnek 2012 óta van idősügyi koncepciója.

Fidesz: legalább a helyi Jobbik kérjen bocsánatot

A fideszes képviselő beszélt Vona Gábor nyugdíjasokra tett facebookos kijelentéséről is, mellyel szerinte közel hárommillió embert, köztük 13 ezer veszprémi szépkorút sértett meg.

A Jobbik elnöke többek között olyanokat írt Facebook-oldalára a nyugdíjasokról hogy „szájukból a szennyvíz folyik”, a „szemeikben gyűlölet lobog”, a „bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel”, és „ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját”.

Ovádi Péter - mivel Vona Gábor pártelnök már több mint egy hónapja nem kért bocsánatot a bejegyzés miatt -, felszólítja a Jobbik helyi szervezetét, hogy legalább ők tegyék ezt meg.